Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Синьо-зелените водорасли или АФА – перфектният източник на желязо

Синьо-зелените водорасли представляват голяма и разнообразна група от прости, растителни организми, открити в солената вода и някои по-големи сладководни езера

 

Синьо-зелените водорасли продукти се използват в продължение на много години и все още продължават да имат някои доста силни ползи за здравето. Те се използват като източник на хранителен протеин, B-витамини, желязо и други. Полезни са при лечение на затлъстяване и наднормено тегло. Могат да се приложат при дефицит на вниманието и хиперактивност при децата, сенна хрема,диабет,стрес, умора ,тревожност, депресия, предменструален синдром (ПМС) и други здравни проблеми на жените.

Някои хора използват синьо-зелените водорасли за лечение на предракови израстъци от вътрешната страна на устата, засилване на имунната система, подобряване на паметта, повишаване на енергията и метаболизма ,намаляване на холестерола, предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, зарастващи рани и подобряване на храносмилането и здравето на червата.

Синьо-зелените водорасли често се срещат в тропичните или субтропичните води, които имат високо съдържание на сол, но някои видове растат в големи сладководни езера. Естественият цвят на тези водорасли могат да предадат на водата тъмно-зелен цвят. Надморската височина, температурата и слънцето, оказват влияние при структурирането на полезните вещества на синьо-зелените водорасли.

Някои от синьо-зелени водорасли се отглеждат при контролирани условия. Други се отглеждат в естествена среда, където е по-вероятно да бъдат замърсени с бактерии, чернодробни отрови (микроцистини), произвеждани от определени бактерии и тежки метали. Избирайте само продукти, които са изпитани и е установено, че са свободни от тези замърсители.

Синьо-зелени водорасли имат високо съдържание на протеини, желязо и други полезни минерали, които се абсорбират, когато се приемат орално. Също така те се изследват за потенциалното им въздействие върху имунната система, подуване (възпаление) и вирусни инфекции.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *