Ацерола и ползите от този невероятен плод за нашето здраве

Има много различни витамини и хранителни вещества, които са поддържат в добро работно състояние нашето тяло

 

Ацерола е един малко известен плод, в който има високо съдържание на витамин С. Не позволявайте липсата на популярност да ви заблуждава. Този малък червен плод има много приложения, за които не сте и подозирали.

Витамин С е антиоксидант, който помага за насърчаване производството на вещество в кожата, наречено „колаген“. Колагенът придава на кожата еластичност и предпазва от разпад. Ацеролата се използва като съставка в продуктите за грижа за кожата, за да спре или да обърне процеса на стареене.

Има много фактори, които могат да доведат до заболяване на коронарните артерии като лошо хранене, пушене, стрес и заседнал живот. Пак ацеролата е вълшебния плод, който използвазаедно с екстракти от соя и люцерна за повишаване на тяхната ефективност, както и за лечение на исхемична болест на сърцето.

Ацерола произхжда от Юкатан, който се намира в района на Мексико. Ранните приложения на плодовете , станали ясни от исторически текстове, са като средство за лечение на дизентерия и за подобряване функцията на черния дроб.

С цел да отблъсне настинките, микробите, инфекциите и заболяванията тялото ни трябва да има добър имунитет. Тъй като ацеролата е с високо съдържание на витамин С, който се използва като добавка за повишаване на имунитета, това е и още едно от полезните свойства на този плод. Те зи добавки обикновено са под формата на таблетки, самостоятелно или комбинирани като мулти-витамин. Но едно нещо не бива да забравяте: предозирането на витамин C може да доведе до диария.

В Бразилия сокът от плодовете на ацеролата е толкова често използван, колкото портокаловия сок в България. Там хапват този плод направо от шепите си. Сокът и плодовете се използват за намаляване на възпалението и зачервяването, той лекува рани, поддържа функцията на сърцето и намалява симптомите на ревматизъм, диабет, анемия и туберкулоза.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *