Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Каква е връзката между сколиоза и плоскостъпие?

Вярно, че не е смър­тоносно заболяване, но може да предизвика ско­лиоза. А тя провокира много заболявания на въ­трешните органи, които се проявяват с нарушена обмяна на веществата, с болки в гърдите, в ло­патките, в гърба. Нека проследим симптомите на плоскостъпието и да открием каква е взаимовръзката със сколиозата.

 

Деформация на фор­мата на стъпалата с намаляване на техните сводове се нарича плоскостъпие. При това със­тояние стъпалото изця­ло губи своите амортисьорни характеристики. То се характеризира със следните симптоми:

  • върза умора;
  • болки в стъпалата по вре­ме на ходене и в правостоящо положение;
  • отоци по краищата на ходилата.

Само 3 на сто от хо­рата са с вродено плоскостъпие, Всички други го придобиват. То може да се развие като след­ствие от рахит, захарен диабет, полиомиелит, обаче в основата му все пак са неподходящите обувки. Жените са по-предразположени към това заболяване, от­колкото мъжете. Разби­раемо е защо, защото жените са тези, които предпочитат обувки с високи или не толкова високи токчета. Плоскостъпието често се съпровожда със сколиоза, остеохондроза, дискова херния, невроциркулаторна дистония. Това оз­начава, че е необходимо комплексно лечение.

 

АПРОПО!

Такова на пръв поглед безобидно заболяване като плоскостъпието може да провокира увреждане на тазовите, коленните и глезенните стави. Това пък оказва вли­яние върху здравето на вътрешните органи, както и развитие на сколиоза. И плоскостьпието, и сколиозата могат да бъдат леку­вани чрез остеопатия, ако се открият в ранни стадии. Обърнете се към опитен специалист, който безбо­лезнено може да коригира стъпалата и да предприеме профилактични мерки, кои­то да попречат да се стиг­не до сколиоза.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Каква е връзката между сколиоза и плоскостъпие?

  1. Ивайло Георгиев каза:

    Здравейте!
    От няколко месеца стъпалото ми се изравни, стана плоско и глезените и ходилата ми отичат много.Диабетик съм от 8 годишна възраст ,сега съм на 31г.Обикалях през всякакви лекари и не могат да ми кажат как да се лекувам.Минах нефролог,съдов,ендокринолог,невролог,ортопед и ревматолог.Те само ми дават някакви хапчета и мазила, които не помагат.Ако можете да ми кажете нещо какво да правя ,ще съм Ви благодарен.
    Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *