ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кога се налага операция при диагноза сколиоза

Сколиозата предизвиква определени естетични и психологични затруднения в живота. Чела съм, че със спирането на растежа на мла­дежкия организъм се премахва и рискът от развитие на сколиоза. За съжаление не е така. Аз съм на 26 години и ми по­ставиха именно тази диагноза. Как да се лекувам? Нима наистина трябва да се оперирам, защото гръбначният ми стълб губи своята гъвкавост?

Мила Пеева, София

Както вече казахме, сколиоза­та е незабележимо изкривяване на гръбначния стълб. На оперативно лечение при сколиоза подлежат само онези болни, при които из­кривяването е от 4-а степен. За всички останали, независимо на каква възраст са, се прилагат други методи на лечение.

Мануалната терапия при ско­лиозата е най-неизученият, но многообещаващ метод на лечение, включително и при възрастните. Засега тя се прилага само при комплексното лечение на сколи­озата. Дори се смята, че това е нискоефикасна терапия поради клиновидната деформация на гръбначния стълб и прешлени­те. Поради това в момента не съществува единна безопасна и ефикасна методика за лечение на сколиоза при възрастните. Единствената възможна посока за лечението на сколиозата за цял живот е стимулиране на растежа при едновременно провеждане на комплекс от определени физиче­ски натоварвания и ортопедични мероприятия. Това ще позволи да се изправи гръбначният стълб при едновременно развитие на мускул­ния корсет.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Кога се налага операция при диагноза сколиоза

  1. Pingback: Каква е връзката между сколиоза и плоскостъпие? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *