ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 правила, които ще спасят почивката ви

Най-вече когато държите не само тялото ви да почине, но и ума

1. Опитайте нещо ново
Разнообразието по време на почивката е задължително условие, ако искате да си осигурите мир и спокойствие с половинката. Колкото и да сте изморени, след три дни излежаване на плажа ще ви доскучае и ще преминете към обсъждане на проблеми от всекидневието. Включете се в групови спортни игри, запишете се на еднодневна екскурзия, посетете атрактивно място. Така хем ще освежите отношенията си, хем ще тренирате тялото си.

2. Пийте умни напитки
Здравословна алтернатива на газираните напитки и подсладените студени чайчета са плодовите сокове. Те не само ще ви разхладят и хидратират в жегите, но и ще попълнят загубите ви от минерални соли. Алкохолът оставете за вечерта. Той не само е опасен в жегата, но е и реална заплаха за фигурата ви.

3. Яжте сладко под час
През лятото всичко е по-просто, дори промяната в режима на хранене. В Англия е модно да се въвежда „комендантски час“ за всичко сладко, без значение дали е торта или плод. Забраната влиза в сила след 17 часа. При тази система губите по 200-400 кал. на ден и няколко килограма на месец.

4. Танци под звездите
Няма значение на колко години сте, по време на почивка всичко е позволено. В почти всички курорти има достатъчно места за танци. Завършете деня си там. Така ще изразходвате част от калориите, погълнати с вечерята. Ще си осигурите и по-здрав сън.

5. Умната с ол инклузив-а
По време на почивката често прекаляваме с храната, особено ако сме на ол инклузив. За да преминете през това изкушение, без да изгубите формата си, спазвайте
няколко прости правила.

Сервирайте си в най-малката по размер чиния.

Задължително започнете със салата, така ще запълните отчасти стомаха си с полезна храна. Едва след това си вземете от ястията.

На обяд хапвайте нещо леко, най-добре без месо.

Най-добре е да пропуснете междинните закуски или да си взимате само плодове.

Вечеряйте по възможност по-рано. Хапнете белтъчна храна (риба, месо) с гарнитура от свежи зеленчуци.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *