Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Храни причиняват психично разстройство

Учени доказаха, че правилното хранене е важно и за мозъка, не само за фигурата!

Болестта на Алцхаймер и шизофренията застрашават хората, които прекалено много консумират много вредни животински мазнини и захар.

Вече има категорични доказателства, които оповестени от руския „Фонд на психичното здраве“. Група световно известни учени са доказали връзката меж­ду храненето и някои психични заболявания като депресия, Синдром на хиперактивност при децата, шизофрения и болест на Алцхаймер. За какво точно става въпрос? Учените доказ­ват, че част от онези хора, които се хранят с набързо приготвена и с много мазнини храна или пък често закусват с хам­бургери, често изпадат в депресия или стигат до психично разстройство. Ако обърнем поглед назад и направим една справка за това как са се хранели хората преди 50 години и какво е съотношение­то на психично болните тогава и днес, ще бъдем шокирани. Наши деди и прадеди са се хранели с абсолютно чисти от вредни вещества плодове и зеленчуци, защото не са ги торили с изкуст­вени торове и не са ги пръскали с най-различни отровни препарати. То­гава много малко хора са имали проблеми с психи­ката. Днес спасението от цитираните по-горе заболявания е по-често да се консумира риба и да се купуват само еко­логично чисти плодове и зеленчуци.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

 

7 основни принципа на правилното хранене

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *