ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност – билколечение

Синдромът на дефицит на вниманието и хиперактивност е заболяване, което се проявява още в ранна детска възраст. Проявява се посредством силно изразена импулсивност, хиперактивност и неспособност за самоконтрол и концентрация. По често се проявява при момчетата отколкото при момичетата. Това заболяване се приема за хронично и лечението му е предимно медикаментозно. Лечителите препоръчват и билки за намаляване на симптомите на синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивост. Тези билки може също така и да премахнат заболяването напълно.

Арсен в премерени дози може ад облекчи промените в настроението, както и да намали изблиците на раздразнение и чувството на безсилие, което може да бъде често при деца с това заболяване.

Лайката помага за да бъдат преодолени чувствата на недоволство, и тъй като има успокояващ ефект намалява разрушителното поведение на децата с това заболяване и намалява раздразнителността.

Брахми е индийска билка засилваща мисловните процеси и помагаща за по добра памет при деца със синдром на дефицит на вниманието и хиперактивост. Също така предпазва мозъка от свободните радикали.

Гинкобилоба – тази билка е с много седативни свойства и може да облекчи симптомите на заболяването. Може да се използва в комбинация с валериана, друг лек за лечение на тревожност и да въстанови баланса и положителната нагласа при детето. Помага и при трудна концентрация и разсеяност.

Зеления овес и немската лайка помагат за облекчаване на нервното напрежение, също така и успокояват организма и помагат на децата при безсъние.

Хоторн -тази билка укрепва сърцето и кръвоносната система, като разширява кръвоносните съдове и действа като подобрява функционирането на мозъка и по този начин увеличава кръвоснабдяването на сърцето.

Жълтия кантарион се използва за лечение на депресия и осигурява емоционален баланс и спокойствие на организма.

Масло от лавандула пък може да се използва за намаляване на нервната възбуда и предотвратяване на безсъние.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност – билколечение

  1. Pingback: Дефицит на внимание и хиперактивност при възрастни | Лекува нет

  2. Pingback: Храни причиняват психично разстройство | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *