Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се избавим от излишните течности в организма?

Всеки от нас в някой момент от жи­вота си е получавал за известно време или по-дълъг период много неприятни отоци.

Въпреки че при младите и здрави хора не би трябвало да се появяват – така поне твърдят учените. Но това е в идеалния случай. Излишните течности в организма ни правят по-дебели, буквално изкривяват външния ни вид. Човек не иска да се пог­ледне в огледалото, физиономията му изглежда размита. Той не може да си свали пръстена от ръката, а и обувките започват да го стягат. Можем да посочим най-различни причини за подпухването на лицето, на краката и понякога на цялото тяло. Това са здравословното състояние като цяло, начинът на живот, фазата на менструалния цикъл и много други фактори.

Отоци можем да получим и ако ходим много и обратното – ако седим на едно място продължително време. Ако ви се случи да се появят отоци по тялото ви, но не желаете да се „тровите“ с лекарства, можете да се възползвате от натурални растителни средства. Предлагаме ви няколко рецепти:

  • Залейте една супена лъжица сушени ябълкови обелки с една чаша гореща вода и оставете сместа да престои 5-10 минути. Приемайте по половин чаша 5-6 пъти на Ден.
  • Много полезна билка, особено за бъбречни болести, е конският босилек. Наричат я още мечо ухо. Залейте 10 г сушени листа от нея с чаша гореща вода, оставете да ври 15 минути, след това да престои 30 минути. Пийте по 5-6 пъти на ден по една супена лъжица.
  • Залейте 40 г сушени фасулени шушулки с един литър студена вода и оставете за през нощта. След това прецедете и пийте по една чаша 3-4 пъти на ден.
  • Залейте 2 чаени лъжички нарязани брезови листа с чаша гореща вода, хубаво да се попарят. Оставете за половин час, прецедете и добавете към настойката съвсем малко хлебна сода – на върха на ножа. Пийте по една супена или една чаена лъжица през всеки 3-4 часа.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *