Нежна и безупречно гладка кожа!

Как да имате гладки и красиви крака, които да показвате през лятото

Лятото е сезонът на ефирните тоалети и красивите отворени обувки иди сандали. За да изглеждате и се чувствате добре в тях обаче, предварително се погрижете за краката – те трябва да са гладки и с идеален педикюр.

Най-подходящият за вас метод

За щастие днес жените имат наистина богат из­бор от средства за обез­космяване. Налице са розови самобръсначки, приятно ухаещи крем-депилатоари, епилатори, лазер, лентички със сту­дена кола маска… Всеки един от тези методи си има своите предимства и недостатъци спрямо усе­щането ви, търпимостта на болка и здравослов­ното ви състояние.

Най-лесният вариант, разбира се, е бръсне­нето. Става бързо, по всяко време и почти на всяко място. Неприятното е, че само след ден косъмчетата по краката ви ще започнат отново да растат с пълна сила. Ако все пак го предпочитате задължително използвайте овлажняваща пяната не сапун, както и самобръсначки за жени. Това ще облекчи кожата, След като излезете oт банята, намажете краката с под­хранващ и овлажняващ лосион.

Вариантът „кола маска“ вече е достъпен и в домашни условия. На пазара се предлага т.нар. студена кола маска – по-болезнена като процедура, но пък резултатът е по-траен. Гарантира ви поне ме­сец гладки крака. Освен това е препоръчителна, ако страдате от разширени вени или друг кожен проблем.

Изключително лесен начин за обезкосмяване е и позна­тата ни депилация. И ако преди крем-депилатоарите миришеха ужасно, днес фирмите предлагат качествени продукти, които не само ухаят добре, но и съдържат натурални овлажняващи съставки като екстракт от лайка и масло от авокадо.

Епилаторът също е добър помощник. Той отскубва косъмчетата от корена, затова и ефектът е траен – до 2 месеца.

Съвет! Почистете кожата преди епилацията. Епилирайте малки участъци. Не се опитвайте да „ми­нете“ навсякъде наведнъж, защото болката ще ви дойде в повече, колкото и да сте издръжливи. След като минете веднъж даден участък, не повтаряйте веднага, а оставете кожата да си почине.

Пилингът обновява кожата

И така краката ви вече са гладки – без нито едно косъмче. След процедурата по обезкосмяване се погрижете за кожата на стъ­палата. Започнете с обновяващ пилинг, след това масажирайте с подхранващ и хидратиращ крем или лосион.

 

 

 

Интимните прически: колко безопасни са разкрасяващите тенденции

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *