Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво не трябва да се яде при диария?

С какво да не се храним, когато коремът ни страда?

През лятото диарията е много често срещано явление. Причина могат да бъдат както високите температури, така и лесното разпространение и растеж на микроорганизмите и най вече големия риск от развалянето на храната. Случва се диарията да се прояви при непоносимост към определен продукт, който сме хапнали в екзотичния ресторант, на път или защото сме натоварили стомашно-чревния тракт с прекалено много целулоза или неподходяща комбинация…

В такава ситуация хранителния режим е от голямо значение. Храните, които трябва да се избягват, са следните:

Мазни продукти – пържена храна и продукти, които съдържат много мазнини, сосове и мазни заливки.

Мляко и млечни произведения, в това число масло, сладолед, кашкавал, дори сирене. Дори и да нямате непоносимост към млечни продукти, по време на диария се развива временна такава, която отминава с оздравяването. Изключение от правилото е млякото, богато на пробиотици.

Алкохолът и кофеиновите напитки също не се препоръчват, тъй като спомагат дехидратацията на организма и усложняват състоянието му.

Подсладители – сорбитол и други, тъй като при някои те действат като лаксативи. При диария трябва да избягвате консумацията на продукти със заместители на захарта, включително дъвките и бонбоните без захар, безалкохолни с подсладители и др.

Храните, при усвояването на които се отделят газове също са неподходящи. Такива са зеле, варива, броколи, карфиол. По принцип суровите плодове и зеленчуци, като изключение от правилото, при диария не са най-подходяща храна.

Избягвайте и храни, които не са съхранявани правилно. Това включва размразяване и повторно  замразяване на продуктите, продължителен престой на продукти във витрините или в хладилника. Особено трябва да се внимава с месото и рибата.

 

 

Проблемите със стомаха влияят на настроението на жените

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *