Начало / Здравословен живот / Здравеопазване / Зелените рецепти се изпълняват само по лекарско предписание


Зелените рецепти се изпълняват само по лекарско предписание

Защо в аптеките ле­карствата кодтерпин и лексотан се продават с рецепти? Всеки месец ми се налага да чакам реда си пред кабинета на невролога за зелена рецепта. Нали не става въпрос за наркоти­ци. Аз страдам от нерви и много трудно заспивам без поне една от двата вида таблетки.

Л. Никодимова – Варна

 

Посочените от вас лекарства влизат в списъка на силнодействащите лекарствени препарати и лекарят е длъжен да ги предпише в съответствие със; за­конодателството.; Си­гурно са ви обяснили, че съществува специална наредба за тяхното про­изводство и продажба. Редът за получаването на тези медикаменти от аптеката е утвърден от Министерство на здра­веопазването и всяко нарушение се санкцио­нира. Специалистите на Доктор” са на мнение, че приемането на тези пре­парати в продължение на повече от две седмици води до зависимост, ко­ято налага дозата да се увеличава. А ефектът от това става все по-незначителен. Препоръката, която ще ви е от полза, е да не прекалявате с тези, силно действащи лекар­ства, да ги приемате така, както ви ги е пред­писал лекарят и да ги редувате с хранителни добавки или с подходящи средства от народната медицина.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

Един коментар

  1. Атанас Василев

    “Специалистите на Доктор” са на мнение, че приемането на тези пре­парати в продължение на повече от две седмици води до зависимост…”

    Специалистите на Доктор” са коне с капаци и повтарят като мантра това, което некой по-голем тъпак е измислил. Всички ЛЕКАРСТВЕНИ СРЕДСТВА, които се продават са синтезирани за хората, за да облекчават техните страдания, когато медицината не може да им помогне по друг начин. Повечето от тях се продават свободно по интернет, естествено на по-висока цена. Системата така е направена, че некой да печели от страданията на хората.

    Требва ли да напомням на “Специалистите на Доктор”, че до декември 2000 г. всички тези лекарства се продаваха свободно и от това не настъпи края на света? Нито имаше некакви съобщения за пострадали от употребата им? Но не, на българина (особено на комуноидния такъв) му дай да забранява, да знае, че от него зависи, дали да те боли или не и колко да те боли.

    Не знам дали ще го ппочете некой това, дето го пиша, но пона да си излея мъката…

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб