Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

На какво залагат източните лечители?

На Запад, а вече и в цяла Европа са се вкоре­нили понятията „лекар-акупунктурист“ или „цигун-терапевт“. Истин­ският китайски лечител владее всички методики; но ги прилага в стро­га последователност. Целта на методиката китайска медицина е да хармонизира или по-точно да нагласи баланса на жизнената енергия ци. Дисбалансът на ци може да се прояви по различен начин, у някого като безсъние, у другиго във вид на диария. Но природата е една. Затова китайският лечител не лекува отделните болести, въпреки че в наши дни той е много добре запознат с тер­мини като гастрит или пневмония.

Началното и основно ниво на лечение са оздравителни гимнастики, преди всичко цигун. Тези упражнения действи­телно могат да пови­шат имунния статус на организма и да подобрят секреторната дейност. Научно е доказано, че цигун успокоява нерв­ната система, норма­лизира кръвното наля­гане, захарта в кръвта и съня. Полезно е при вегетосъдова дистония и депресия, премахва главоболието и болките в гърба.

Следващото ниво са различни видове масаж. Прилага се, ако цигун не е помогнал.

Акупунктурата и обгарянето се използ­ват, ако не са помогнали предишните две степе­ни, тъй като всякакво нахлуване в организма може да предизвика раз­лични последствия.

Чак накрая китайците опират до това, ко­ето наричаме китайски лекарства или биодобавки. А как е тук, в Европа: биодобавките лесно се продават, продавачът не носи отговорност, а на пациента му е по-лесно да си купи таб­летки, вместо да прави упражнения и да се храни правилно.

 

Да се доверим ли на китайската медицина?

 

Споделено с Камелия – Иглотерапия, китайска медицина:

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *