Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са първите признаци на чревните инфекции?

Симптомите на много­то чревни инфекции зави­сят от характеристика­та на самия причинител на тази инфекция. Ние ще ви изброим най-честите:

  • Ротавирусните и ентеровирусните чревни инфекции.
  • Както и бактериал­ните – дизентерия, сал­монелоза, коремен тиф, иерсиниоза, клостридии.
  • Кампилобактерна инфекция, хламидоза на правото черво.
  • А от паразитните най-често срещаната е амебната дизентерия.
  • Като термин съ­ществува и т.нар. диария на пътешествениците, чийто причинител е по- специфичен.

Запомнете първите признаци. При остър енте­рит след един до три дни възниква остра диария, леко повишена температу­ра на тялото, а понякога и прилошаване, и повръщане. При бактериалните коли­ти най-често се среща по­лека диария, примесена със слуз. За бактериалните дизентерии е характерно и появяването на кръв, а също и трудно сдържани и болезнени позиви. Във всички случаи диарията се съпровожда с болки в коре­ма. Ако сте консумирали развалени продукти, тога­ва клиничните признаци на заболяването се появяват само 1 -2 часа след яденето. Заради натрупаното огро­мно количество токсини от бактериален или виру­сен произход се развива остър гастроентерит с упорито повръщане, при­лошаване, болки в горната част на корема, а също така повишаване на тем­пературата до 38 градуса. На следващия ден вече се появява лека диария.

 Какво да предприемем, ако ни се случи чревна инфекция на пикник?

Д-р Папазова за пробиотиците


Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *