БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Има фалшива астма!

От пет години ходя при различни специалисти, за да лекувам дихателния си проблем и като че ли никой не може да ми помогне. Всеки лекар ми поставяше различна диагноза и ми предписваше различни лекарства, но про­блемът ми и до днес не е решен. Най- странната диа­гноза, която чух, е „фалшива астма„. Какво ще ми кажете за това заболяване?

Оля Шоникова – Шумен

Чувството за затруд­нено дишане u недостиг на въздух се нарича фалшива астма. Така е, докато не се направят необходимите изследвания и не се открие истинското заболяване на дихателните пътища или на белия дроб. Затрудне­ното дишане се усеща, когато вдишваният в белите дробове въздух се движи в стеснени или в частично запушени дихателни пъ­тища. Много са причини­те, които предизвикват такива нарушения. Има ги при 18 самостоятелни бо­лести и при всички огнищни или дифузни обструкции на дихателните пътища. Бронхиалната астма е само една от тези боле­сти, водещи до пристъпи и задух. Всички останали попадат в т.нар. група на псевдоастматичните синдроми. Те имат една обща астматична харак­теристика. Симулират бронхиална астма, но не се повлияват от стандарт­ното противоастматично лечение. Повлияват се от специфично за тях, неастматично лечение.

Същото се случва при алергичните реакции към лекарствата, както и при силно изживени емоцио­нални моменти.

Лъжлив задух се на­блюдава много често при деца с вродени сърдечни пороци и заболявания на дихателната система. Среща се при около 15 на сто от новородените.

Възпалителните про­цеси, туморите, абсцеси­те и чуждите тела в ди­хателните пътища също напомнят за бронхиална астма. Рецидивиращата емболия на белодробна­та артерия започва с пристъп и задух – лъжли­ва бронхиална астма.

Всеки сърдечен за­стой симулира белодро­бен задух.

ВНИМАНИЕ!

Инфекциите на дихателните пъти­ща – бактерии, ви­руси, гъбички, паразити, могат да предизвикат както неастматичен, така и пристъп на аст­матичен задух на фона на бронхиална астма.

Как атакува астмата?

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Има фалшива астма!

  1. миглена михайлова каза:

    потърсете Георги Георгиев хисарският лечител на нас ни помогна дано помогне и на вас успех

  2. E.M. каза:

    Здравейте. Опитвам се да намеря решение за моя проблем с дишането, който имам вече от 10 години.
    Вече се отказах да ходя на лекар, тъй като резултатът винаги е един и същ. Казват, че причината е настинка и ми изписват таблетки, които имат разширяващ ефект за бронхиалните пътища.
    Това което искам да разбера, е – каква е причината за проблема и за неговата хроничност. Казвали са ми също – алергична астма, но в крайна сметка пак със същото лечение.
    Изразява се в затруднено дишане през нощта – будя се с хрипове и/или свирене в областта на гърлото и гърдите. Минава след като изляза за малко навън или проветря помещението. Съвсем слабо се повлиява от стоене в изправено положение. В общи линии само свежият (в случая софийски) въздух помага.
    Пристъпите са най-силно изразени през пролетта и есента, като в началото са почти постоянни. През останалите сезони, се получават съвсем рядко, почти инцидентно.
    Междувременно съм сменяла няколко квартири, но проблема все така си остава. Имам 2 котки към които е доказано че съм алергична, но не ми е съвсем ясно в какво се изразява тази алергия.
    Също така пристъпите са свързани с обща отпадналост и понижена физическа активност – например затруднявам се да изкача стълбите, при положение че спортувам редовно и съм запален планинар.
    Изключително ще се радвам ако можете да ми дадете някакъв съвет/насоки за справянето с проблема. На 28 години съм и бих искала да мога да водя нормален начин на живот. Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *