БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Астмата създава погрешно впечатление, че е излекувана!

Около 400 000 човека в България страдат от тази болест

Това са думи на д-р Румя­на Рачева – главен асистент в Катедрата по алергология към Медицинска академия – София. Ето какво предупреж­дение отправя д-р Рачева за Тази много неприятна и многостранна болест: „В ни­какъв случай не се опитвайте да се самолекувате, защото това няма да ви помогне. Пак ще стигнете до лекарския кабинет, но с голямо закъс­нение…“

Според д-р Рачева често­тата на бронхиалната астма през последните години е такава, както и в другите страни, въпреки че няма точна статистика. Т.е. при децата е около 8%, при възрастните около 5 на сто. И по една леко груба сметка излиза, че в България около 400 000 души страдат от астма. Друг е въпросът колко от тези болни се лекуват, колко от тях се самолекуват и кои са с леки или тежки прояви. Бронхиалната астма в България е включена в Наредба за диспансериза­ция на Министерството на здравеопазването, има дос­татъчно специалисти, които да оказват компетентна помощ на болните.

Д-р Рачева припомня, че през последните 50 години се наблюдава трайна тенденция на увеличаване честотата на бронхиалната астма.

Астма може да се развие във всяка възраст. При децата до 3 години преобладават случаите, когато симптомите на болестта са свързани пре­димно с вирусни „атаки“. При по-големите деца и младите хора преобладават алергич­ните провокатори, докато при възрастните хора се намесват много допълнителни фактори и алергичните стимули оста­ват на заден план, т.е. става дума за неатопична астма.

Д-р Рачева набляга на това, че хомеопатичните ле­карства нито могат да излеку­ват астматичен пристъп, нито да контролират състоянието на пациента. А има много та­кива, които се самолекуват, и други, които споделят, че не пият никакви лекарства освен хомеопатични. Те обаче рис­куват, защото понякога стигат много късно до лекарския кабинет, и то в много по-тежко състояние от останалите бо­лни. „Ежедневно виждам деца, чиито майки са се опитвали да ги лекуват с какви ли не хомео­патични средства или пък пре­поръчани от съседки някакви си там илачи, които не са им помогнали, и в крайна сметка стигат до нас, специалистите, споделя д-р Рачева.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Астмата създава погрешно впечатление, че е излекувана!

  1. Pingback: Има фалшива астма! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *