Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Домашните алергии са коварни!

От 10 години се опитвам да разбера причини­телите на постоянно­то ми алергично състояние и съвсем наскоро познат лекар ми каза, че виновни за това са домашните алер­гени. Научете ме как да се предпазвам от тях.

Калина Димова- Панагюрище

Кихате ли често, тече ли ви носът от време на време, без да сте хремава, имате ли проблеми със синусите, страдате ли от люспеста кожа, която постоянно ви сърби? Това са признаците, по които можете да познаете, че са ви нападнали домашни алергени. Те се размножа­ват в застоял домашен прах, в непроветрявани дюшеци и тапицерии на домашните мебели. Външните причинители на алергии като цветен, или тревен прашец могат да понесат своята част от вината за кихането и насълзените очи, но само в определени периоди от годината. Докато алер­гените вкъщи могат да ви тормозят през цялата година. Много са домо­вете, които създават условия за размножаване на домашните алергени. Облепването на стени­те с тапети, непраните килими и свръхизолациите превръщат домовете ни в идеално място за размно­жаване на акарите. Те са микроскопични по размери и не могат да се видят с просто око. Напълно безвредни са, освен ако човек има нещастието да бъде алергичен към тях. Тогава те се превръщат в сериозна опасност за здравето, защото могат да предизвикат алергия или бронхиална астма. Специалистите съвет­ват хигиената да се съ­средоточи особено върху спалнята. Да се обвият в противоалергични калъфи матраците и пружините.

„Алергиите“ („Часът на мама“)

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *