ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо циститът „обича” повече жените?

Молбата ми към вас е да ми препо­ръчате билки, които помагат при цистит. Уморих се от обикаляме по лекари, отрових се е пиене на лекарства, но без никакъв резултат болестта се връща отново и отново. И особено през пролетта е най-досадна. Имам прия­телки, които се оплакват от същото. Нима това заболяване атакува повече жените и защо?

Венета Добрева – Видин

Да, така е! Циститът наисти­на „обича“ повече жените. Разбира се, подобно възпаление могат да получат и мъжете, но поради анатомичните различия силният пол е много по-защитен от него. Така е поне до около 60-годишната им възраст. Тогава поява- та на проблеми с простатата е предпоставка и за възпаления на пикочния мехур. Една от основни­те причини за страданието е не­съобразеното със сезона облекло. След веднъж прекаран цистит ор­ганизмът става по-чувствителен и повторните възпаления могат да зачестят. Устойчивостта на урогениталната система намалява и при хормонални про­мени – например при вземане на противозачатъчни, в периода преди менопаузата и др. Не са за пренебрегване и половите инфек­ции, които могат да се усложнят и възпалителният процес да се прехвърли към пикочния мехур. Аг­ресивните сапуни и шампоани за измиване на гениталната област разрушават киселата мантия на лигавиците и бактериите по-лес­но проникват във влагалището и пикочния мехур.

ВНИМАНИЕ!

Циститът не бива да се пренебрегва като състо­яние, което без много грижи ще отзвучи за няколко дни. Разгърнатото възпаление ‘ понякога е твърде упорито, а времето за лечение – неопреде­лено. Комбинация от 3 билки – полски хвощ, хвойна и гръмотрън, помага при цистит. Смесват се полски хвощ и корени гръмотрън по 70 г и се добавят 30 г плод хвойна. Разбъркват се добре. Две супени лъжици от билковата смес се варят в половин литър вода и след изстиване се прецежда. Пие се 3-4 пъти по 1 винена чаша (около 120 г) на гладно или 30 мин преди хранене.

Д-р Папазова в шоуто на Гала „На кафе”: Цистит – част 1

 

Д-р Папазова в шоуто на Гала „На кафе”: Цистит – част 2

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Защо циститът „обича” повече жените?

  1. Виолета каза:

    Хубави съвети. И в предаването на Гала казаха хубави неща, жалко че са махнали съдържанието. Наистина цистита може да бъде доста сериозен проблем. Затова е важно да се посети лекар, който да насочи най-доброто лечение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *