Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Само за диабет ли говори постоянната жажда?

От известно време започнах да пия много вода. Незнам как­ва е причината, но съседите ми казват, че имам диабет. Трябва ли да си меря кръвната захар, или това, че пия много вода, наистина говори за диабет ?

Катя Христова – София

Един от основните признаци за диабет наистина е посто­янната жажда, съпроводена с често уриниране. Това се дължи на високото ниво на глюкоза в кръвта (над 10 ммол/л), което е критичният праг за бъбреците. Те започват да излъчват част от глюкозата в урината, тя пък има нужда от повече вода. Така организмът започва да губи течности и води до гореспо­менатите симптоми. Заедно с тях може да има зачервяване и сухота на кожата, а нерядко има само чести инфекции по кожата около гениталиите или дълго незарастващи рани.

Изследването на нивото на кръвната захар е задължително при профилактичните прегледи, които се провеждат от общопрактикуващите лекари, както и кръвните изследвания за холестерол и триглицериди. Тези изследвания са важни за целенасочено търсене на диабет и метаболитен синдром, които се превръщат в опасно социално значимо заболяване, засягащо все по-млади хора.

 

Излекувай диабета със суровоядство за 30 дни:

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *