БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Спешна контрацепция или таблетките за следващата сутрин

За специалистите те са разумен начин да се ограничи нежеланата бременност, но само ако се познава добре начинът им на действие.

Влиянието на контрацептивите върху женския организъм все още не е изучено докрай и лесно достъпните т.нар. таблетки “на следващата сутрин” често подтикват подрастващите към сексуални контакти без необходимата отговорност към това.

Някои смятат, че това ще намали случаите на нежелана бременност в тази възраст. Други злословно твърдят, че днес на жените им е много по-лесно да прилагат бърза контрацепция за предстоящата вечер или уикенд, като че ли по-рано някой се е радвал на липсата на такава възможност.
Тези препарати безспорно са най-добрият начин за предотвратяване на бременност, след като половият акт е вече “в историята”. Презерватив или таблетки в джоба на тинейджъра изглеждат крайно съмнително в очите на родителите.

Опасността според лекарите обаче се крие в това, че при наличието на тези препарати жените понякога прекратят своите редовни посещения при гинеколог с профилактична цел. Така не могат да бъдат осъществени и специалните изследвания за тумори и други заболявания.

Много от жените, според допитване, проведено от интернет сайта medscape.com, не биха използвали тези препарати, ако знаят как те именно действат – това е голяма доза хормони, обикновено използвани в контрацепцията за предотвратяване на бременност. Те отлагат времето на овулацията, не допускат оплождането или не позволяват на яйцеклетката да се имплантира в тънкия слузест слой на матката. При достатъчно развитата фантазия на някои по-консервативно настроени хора това може да се приеме като аборт.

“Екстремната контрацепция не е истинско предпазване от бременност. Оплождането вече се е извършило, но двуединната клетка не може да се разположи в слузестия слой на матката”, казват специалистите, за които таблетките “на следващата сутрин” са една модерна алтернатива за контрол на сексуалния живот и по-скоро за намаляване на вероятността от нежелана бременност.

“Голямата популярност на тези препарати може да предизвика и т.нар. “опасно сексуално поведение на юношите” – повече партньори, липса на средства за индивидуална защита”, контрират противниците на идеята за контрацептивите.

Изследванията показват, че жените с опит и дори подрастващите в повечето случаи знаят правилата за употреба на тези контрацептиви. Освен това, според статистиката тяхната достъпност намалява 2 пъти броя на нежеланата бременност сред жените от 15 до 44 години.

Ежегодно само в САЩ се регистрират 3 милиона случаи на нежелана бременност и в 800 000 от тях бъдещите родители са подрастващи.

 

 Видовете контрацептиви!

 

 

Алкохолът увеличава желанието за необезопасен секс.

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *