Начало / Здравословен живот / Алкохолизъм и тютюнопушене / Алкохолът увеличава желанието за необезопасен секс.


Алкохолът увеличава желанието за необезопасен секс.

Алкохолът предразполага към необезопасен секс, сочи ново проучване, публикувано в списание Addiction.

В него се разглеждат данните от 12 предишни изследвания, анализиращи причинно-следствената връзка между алкохола и липсата на предпазни средства при полов контакт.

Изследователският екип съпоставя резултатите от всяко проучване и установява, че консумацията на алкохол се отразява на рисковото поведение и необмислено вземане на решения. Влиянието на алкохола се увеличава с количеството на консумацията му, потвърждават експертите.

Участниците в проучването са разделени на две групи. На първата е предложен алкохол, на втората само вода. След което им се задават поредица от въпроси, насочени към желанието за необезопасен секс.

Групата, употребила алкохол, отговаря уклончиво, с „може“, „защо пък не“, „ами да“. Втората група са категорични в отказа си при липсата на предпазни средства.

Резултатите не дават яснота дали желанието за необезопасен секс е породено от въздействието на алкохола или се дължи на личностни и индивидуални качества, но и в двата случая е нужно да се обърне внимание и се предотврати случайният секс без предпазни средства.

Изследователският екип се надява проучването да помогне за обмислянето на нови предложения за ограничаване на рисковото сексуално поведение, особено сред младите хора.

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*