БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

В какво се състои профилактиката на перикардита?

  • Основно е предотвратяване на болестите, които провокират заболяването перикардит:

Затова на първо мяс­то е необходимо да пови­шите имунитета си. За целта има много ефикас­ни, проверени с времето рецепти. Нашите спе­циалисти ви предлагат най-добрите от тях:

Смелете 15 броя неузрели орехи, насипете ги в бутилка и ги залейте с половин литър спирт. Оставете да престои 14 дни. Приемайте по следния начин: една ча­ена лъжичка от сместа се разрежда със същото количество вода и се пие по 2 пъти на ден след ядене.

Много хубаво общоукрепващо средство са орехите с мед. Смесете в равни количества на­трошени орехови ядки и мед. На ден изяждайте до 2 супени лъжици от тази лековита смес – но на 3-4 приема.

Залейте две супени лъжици шипкови плод- чета с половин литър гореща вода и сложете на слаб огън в емайлиран съд за 10 минути. Съдът непременно да е захлупен. Оставете тази настойка да престои един-два часа, прецедете и до­бавете 2 супени лъжици мед. Хубаво разбъркайте, докато медът напълно се разтвори, и приемайте по половин чаша 2-3 пъти на ден.

Накрая една съвсем простичка рецепта, но пък отличен имуномодулатор. Смесете половин чаша сок от алое с чаша мед, добавете чаша слад­ко вино и приемайте по 2 чаени лъжички 2-3 пъти на ден преди ядене.

РЕЦЕПТИ ОТ НАРОДНАТА МЕДИЦИНА, КОИТО ВЪЗДЕЙСТВАТ ДИРЕКТНО ВЪРХУ ОГНИЩЕТО НА БОЛЕСТТА

Да, има и такива. Една подробност – те се прием­ат обаче наред с основно­то лечение, а не вместо него. Това е важно.

Залейте 5 супени лъ­жици борови или елови иглички с 550 мл гореща вода, сложете на огъня да кипне, след това на бавен огън да ври около 10 ми­нути. Оставете сместа да престои 6 до 8 часа на топло място, прецедете и пийте по половин чаша 4-5 пъти на ден. Хроничен перикардит на болните може да се на­значат и допълнителни препарати. Те целят да понижат миграцията на левкоцитите във въз­палителното огнище.

Смелете и смесете по една част-листа от маточина, валерианови корени и бял равнец и 2 части анасон. След това залейте една супена лъ­жица от тази смес с чаша гореща вода, оставете да престои половин час, прецедете и изпийте лекарството през деня на 2-3 приема.

Основни болести на сърцето:

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *