Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 мита за акнето, които не спират да ни тормозят

Акнето е сериозен проблем, битката с който понякога трае месеци и години

Акнето е сериозен проблем, който има не само естетическа, но и психологическа страна, защото голяма част от дневните актнивности на човек се променят така, че да скрият притеснението му от петната по кожата.
Защото е често срещан, а и защото е трудно лечим, проблемът акне е предизвикал и се свързва с множество митове, който правят справянето с него още по-трудно и продължително.
Ето кои са 3 от най-разпространените митове за акнето, на които вярват всички хора, които се оплакват от това кожно заболяване:
    Слънчевите лъчи лекуват акне – много хора вярват на допускането, че чрез излагането на слънце и сдобиването със слънчев загар ще успеят да се справят с проблема акне. За целта те не само стоят продължително време под лъчите на парещото слънце, но и посещават солариуми. Но тенът не лекува акне, скрива го, а след избледняването на кожата проблемът се появява отново;
–    Мазните храни и шоколадът провокират акне – много хора се лишават от любимите си храни, лишават се от шоколад само и само да изчистят кожата си. Специалистите обаче са на мнение, че дори да имат някакъв ефект върху кожата, тези храни не стоят в основата на проблема;
–    Липсата на хигиена предизвиква акне – въпреки че и това не е основната причина за появата на петната по кожата, поддържането на чистата кожа е първата крачка към лечението на акне.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *