Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

И при бебетата има катаракта!

Моя приятелка е много притеснена, откриха на малкото й бебе катаракта. Нали това е възрастова болест? Наистина ли току-що родено бебе може да развие и такава болест и защо?

Надежда Гогова – Димитровград

И това се случва по­някога, макар u изключи­телно рядко: при 5 на 100 хиляди новородени може да се развие тази болест. В случая възникват редица проблеми. Първият – кога да бъде оперирано детето. Много специалисти са на мнение, че това трябва да се случи колкото може по-рано. Защото при ново­роденото бебе окото още не е функционално развито и предметното зрение при него още е много ниско. Развива се чак когато няма пречки за това.

Опитът показва след­ното: ако вродената катаракта не се оперира навреме, след това, към 5-6 годишна възраст, дори и при успешно извър­шена операция зрението на детето ще си остане слабо. Но тук възниква и един друг въпрос: дали да се имплантира на дете­то изкуствена леща или не. Окото все още се раз­вива, расте и неговите параметри са нестабил­ни. Много е трудно да се подбере подходяща очна леща. При възрастните има специални формули, по които може да се из­числи силата на изкуст­вената леща. Но за ново­родените този въпрос не е решен окончателно.

Алтернативата е да се подберат контактни лещи за малчугана. Но те периодично трябва да се сменят, а не всички роди­тели могат да се справят с това. Като цяло пробле­мите са много. И затова е най-добре да се решават индивидуално за всеки конкретен случай, и то от добър специалист.

Как протича един преглед на бебе при очен лекар:

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “И при бебетата има катаракта!

  1. Юлиан Пушкаров каза:

    Дъщеря ми Мария беше на 10 месеца когато я оперирахме от едностранна катаракта в Университетската болница в гр. Антверпен Белгия при проф. Мари Жозе Тасиньон След като имплантираха лещата и след прегледа стана ясно, че операцията е брилянтна!.Информация и въпроси свързани с пътуването, престоя в Белгия, контакта с болницата, цената на операцията и други въпроси може да ме потърсите 0889776127.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *