ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Подуването на крайниците може да спрете с естествени диуретици

Билкови лекарства по принцип са по безопасния начин за облекчаване на подуване на ръцете и краката, стъпалата и глезените и същевременно осигуряват на тялото основните витамини и минерали от които то се нуждае. Подуването на ръцете, краката и глезените се появява поради различни причини и в повечето случаи не е сериозно. Подуването се появява по-често при жените. Съществуват прости начини за да се спре подуването на крайниците, ако те не са ефективни може да се спре подуването на ръцете, краката и глезените с помощта на някои билкови средства.
Има много билкови лекарства, които може да помогнат да се спре подуването, което се причинява вследствие на задържането на вода в тялото. Има много билки, които действат като диуретици и в същото време съдържат в себе си полезни за организма витамини и минерали, които помагат да се заменят в тялото загубените хранителни вещества. Билковите лекарства са лесно достъпни и в повечето случай са безопасни за употреба.
Глухарче. Листата на глухарчето са едни са едни от най-ефективните лекарства за намаляване на подуването. Те работят като естествен диуретик и по естествен начин намаляват количеството на течностите в тялото. Освен това съдържат в себе си калий, това е хранително вещество, което се губи при използването на диуретици. Освен това листата на глухарчето съдържат в себе си важни витамини и минерали, които са от полза за детоксикация на черния дроб.
Зелен чай. Зеленият чай е естествен диуретик и се използва за детоксикация на черния дроб. Пийте по 2-3 чаши зелен чай всеки ден за да намалите подуването на ръцете, краката и глезените.

Коприва. Листата на копривата съдържат калий, магнезий и желязо, както и други хранителни вещества. Безопасни са за използване и са много полезни при хора, които имат раздразнене стомах. Може да приемате листата от коприва под формата на чай. Не използвайте коприва, ако приемате друг вид диуретик.
Макар и билковите продукти да са естествени, това не винаги означава, че са безопасни. Ако сте бременна или страдате от високо кръвно налягане или имате сърдечно заболяване не трябва да приемате билкови диуретици без да сте се посъветвали с лекар.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *