ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Край на болките във врата

Всички, които прекарват деня си в седнало положение, познават болезненото напрежение в областта на шията и раменете. На този досаден дискомфорт обаче може да се сложи край. При това без особени усилия!

Малки почивки през деня

Ще си направите голямо добро, ако през работния ден си давате от време на време пауза. Така получилите спазми мускули на раменете и врата, както и на гръбначния стълб, се отпускат и се укрепва мускулатурата. Тогава натовар­ването при продължителното седене може по-лесно да се понесе.

Укрепване на раменете

Седнете и отпуснете рамене. Издърпайте брадичката към гърдите, опънете двете си ръце на ширина на раменете. Дланите свийте в юмрук, горната им страна насочете нагоре и бавно въртете ръцете (около осите им). Упражнението се извършва бавно. Прави се кратка почивка и се повтаря.

Въртене на врата

Седнете и издърпайте главата леко назад. На­клонете я надясно и на­тискайте лявото рамо надолу. Трябва да усети­те разтягане в дясната предна част на врата. За­дръжте тази позиция 30 секунди и след това сме­нете страната. Упраж­нението се повтаря по 2 пъти на всяка страна.

Разтоварване

Застанете с разтворе­ни крака на нивото на раменете на разсто­яние 1 м от стената. Отпуснете срещу стената торса и се подпрете на ръцете. Главата тряб­ва да почива върху тях. Вдишайте и издишайте дълбо­ко. Задръжте пози­цията 20 секунди. Изправете се отново. Направете това упражнение 2 пъти.

Трениране на врата

Изправете се и погле­днете напред. Сложете дясната ръка на слепо­очието си и натиснете срещу главата наляво. Трябва да усетите как десните вратни мускули се напрягат. След 8 се­кунди напрежението от­слабва и се сменя страната. Упражнението се Изпълнява за 2 минути. Сложете двете ръце върху челото и натис­кайте главата напред. Трябва да се усети съпро­тивление между главата и ръцете. Задръжте 8 секунди.

Отпочинете и сло­жете ръцете на тила, натискайте главата на­зад и правете съпроти­вление с ръце. Задръжте 8 секунди.

Активиране на долните гръбначни мускули

Седнете изправени на стола. По­ставете краката на ширината на ханша. Сложете ръцете върху бедрата си. Завъртете торса на дясната страна и насочете дясната ръка назад и нагоре. Погледът следва ръката. Лявата ръка се поставя върху дясната част на бедрото. Позицията се задържа 10 секунди. Повтаря се 10 пъти. Сменя се страната.

 

 

ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ МАГНИТЕН ПРОДУКТ ЗА ВАС, АКО СТРАДАТЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛНАТА СИСТЕМА

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *