Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечението при остър гастрит може да стане и у дома с помоща на риган

Ако имате остър гастрит може да си помогнете сами и у дома. Това може да направите със следните рецепти предоставени ни от природата.

За подобряване на храносмилателната система опитайте чай от риган. 15 г от билката залейте с една чаша вряла вода и накиснете в термос за два часа. Пийте по една трета чаша няколко пъти на ден преди ядене.

При конвулсивни болки в стомаха се препоръчва чай от плодове на анасон. 5 грама на 200 милилитра вряща вода накиснете в термос за два часа, пийте по една четвърт чаша три пъти на ден. 
На втория ден след острото възпаление на стомаха е добре да се консумира чай от пелин и салвия (градински чай). Пригответе смес от равни количества от двете билки. 1 супена лъжица от сместа залейте с 1 чаша вряла вода и оставете да кисне на топло място 30 или 40 минути преди ядене. Целта е да се повиши отделянето на стомашния сок.
Най – добре е храненето на болния да започне от втория ден на заболяването, като в началото му се дава прясно сварен чай с бели сухари и една чаена лъжица захар. След това диетата може да бъде разширена и към третата или четвъртата седмица да се мине на обща храна.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *