Начало / Здравето от А до Я / Ендокринна система /диабет, гуша и др./ / Народна медицина при проблеми с щитовидната жлеза


Народна медицина при проблеми с щитовидната жлеза

Тиреотоксикоза

40 грама листа от орех, 40 грама корени валериана, 60 грама листа от маточина, 40 грама шишарки от хмел, 40 грама стръкове от бял равнец, 60 грама цвят от глог, 60 грама стръкове дяволска уста, 30 грама стръкове горицвят, 40 грама стръкове жълта тинтява, 40 грама стръкове от пореч и 40 грама цвят от лавандула се смесват. Две супени лъжици се слагат в 500 мл вода. Варят се пет минути. Пие се преди ядене по 100 мл.

Базедова болест

Сместват се и се настъргват внимателно 50 г бял равнец и стръкове от червен кантарион, 80 г камшик и 60 г корени от жълта тинтява. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 г вряща вода. Врат 10 мин. на тих огън и след изстиване отварата се прецежда. Пие се по 1 винена чаша (75 г) 4 пъти дневно преди хранене.

500 г гъба сюнгер се разделя на 40 парчета и в продължение на 40 дена в гледжосаната паница се изгаря по 1 парченце дневно. Като главата се покрива с плътна кърпа, пушекът се диша.

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб