Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мит ли е осемчасовият сън?

  • Трябва ли да се притесняваме, ако се будим по няколко пъти нощем

Учените са абсолют­но на едно мнение за това, че двуфазовият сън е най-естественият начин на спане, защото през първата фаза се сънуват сънищата. „Про­буждането непосредствено след някакъв сън открива на човека пътя към неговото подсъзна­ние. Събуждайки се чак на сутринта, ние прак­тически не помним какво сме сънували. Светлина­та вече се вижда през прозореца и ставаме от леглото. Накратко казано, ние сме изгубили това. което хората в древността са смятали за много важна част от своя живот – сънища­та“ – смята психотерапевтът Роджър Ekupx. „През по-голямата част от еволюцията хората са спели по определен начин, затова нощното пробуждане е съвсем нормално“ – смята пси­хологът Грег Джакъбс. Твърдението, че трябва непрекъснато да спим за някакво точно определе­но време, се отразява негативно на тези хора. на които е свойствен двуфазовият сън. Съ­буждайки се нощем, те приемат своето състо­яние за безсъние, това ги води до стрес и е Съвсем безполезно при­теснение.

„Много хора се про­буждат нощем и изпадат в паника – обяснява Ръсел Фостър, професор в Окс­форд, където изучават човешките биологични часовници. – И на мен ми се налага да им обясня­вам, че това е напълно нормално и е свойствено за сегментарния сън“. Според него едно време хората дори са били бла­годарни на тези пробуж­дания, за да си „отдъхнат от всичко“, защото това снема напрежението и помага за отпускане. Сега човек няма това време и може би затова много хора са предразпо­ложени към тревожност, стрес, депресия, алко­холизъм и наркомания. Психолозите съветват да не се притесняваме за това, че се пробуждаме един-два пъти нощем и известно време не можем да заспим.

Ако страдате от проблеми със съня и имате болки в гърба, раменете и врата – възглавницата BIOMAGNETIC POWER Е ВАШЕТО РЕШЕНИЕ! Поръчайте тук и вижте повече информация на www.facebook.com/Биомагнитна възглавница

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *