Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Наистина ли нарушеното усвояване на инсулина води до кисти в яйчниците?

Как да се повиши чувствителността на клетките към хормона

Здравейте, преди седмица ходих на профи­лактичен гинекологи­чен преглед и лекарят ми каза, че имам кисти на яйчниците и ми предписа таблетки за регулиране на инсулина в кръвта. Каква е връзката между инсулина и кистите на яйчниците?

Красимира Щерева – Видин

От нещата, които споделяте в писмото си, предполагаме, че са ви установили синд­ром на толикистозните яйчници. Това е доста често срещано заболяване при млади­те жени и възможна причина за безплодие. При този синдром има менструални наруше­ния, липсва овулация и има признаци на по­вишаване на мъжките полови хормони. Едно от условията за по­ставянето на такава диагноза е наличието на много кисти в яйч­ниците. За възникване­то на тази болест има много теории. Една от тези теории свърз­ва повишеното коли­чество на инсулин в кръвта и нарушеното му действие в клетки­те на организма. По тази причина възниква дисбаланс на половите хормони при някои от жените.

Лечението с метформин подобрява чувствителността на клетките към инсулина. Подобряват се функци­ята на яйчниците и метаболизма при па­циентки с поликистозни яйчници. Затова се консултирайте с добър специалист и започ­нете необходимото лечение, ако все още не сте го направили.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *