Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

И животните сънуват

Не бива да смятаме, че това е само наше умение Нашите домашни любимци прекарват не по-малко време от нас в света на сънищата.

Котките сънуват три часа дневно

Те са царете на мързелува­нето. Пенят им преминава в редуване на активни и пасив­ни фази. Всъщност котките спят по 16 часа в денонощие­то, три от които прекарват в сънища.

По какво се познава, че котката сънува?

Десет до тридесет минути след заспиването тя преминава от дълбок сън към парадок­салната фаза на съня, в която се явяват сънищата. Ако съвсем тихо се доближим до котката в този момент, ще забележим потръпване на ухото, мустаците, лапичката или опашката.

Какво сънува котка­та?

Никой не знае, но изсле­дователите са забелязали, че котките винаги се държат по един и същи начин по време на сън – първо изучават околната обстановка, без да мърдат, като се забелязва само движението на очните ябълки, след това сякаш деб­нат невидима плячка, нанасят въображаеми удари с лапичка, отварят широко уста, за да сплашат, мият се…

Кучетата сънуват два часа

Не така мързеливо като котката, кучето спи само 12 часа в денонощието. Циклите на съня му обаче са същите като при котката – при забавена мозъчна дейност настъпва дълбокият сън, след него идва парадоксалната фаза на сънищата. Кучето сънува средно два часа на ден.

По какво се познава, че кучето сънува?

Често, докато сънува, кучето лае или мърда лапи със затворени очи. Някои кучета дори се надигат и започват да тичат, удрят се в стените. По този начин те възпроизвеждат сцени, свързани с лов, битка или бяг.

Какво сънува кучето?

Най-вероятно неща, които му се случват в реалния живот – игра, защита на собствена­та територия, преследване на котки…

 

За какво говорят нощните кошмари?

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *