ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да предусетим наближаването на хипертоничната криза?

При някои хора кризата може да се случи при кръвно налягане 160/100. Други обаче при кръвно  190/110 се чувстват нормално. Причината е в индивидуалните особености на организма. Ще се опитаме да отговорим на втората група въпроси, които казани в едно изречение, звучат така: как да предусетим наближаващата опасност? Вслушайте се в това как се чувствате в такъв момент. Често високото кръвно сигнализира за себе си с „мушици пред очите“, със силно главоболие, прилошаване, главозамайване, неприятни усещания в края на пръстите или усещане за боцкане в тях. Това показва, че и мозъкът, и сърцето изпитват кислороден глад и към тях трябва да постъпи необходимото количество кръв.

За съжаление недостатъчността в мозъчното кръвообра­щение води до инсулт, нарушения­та в коронарното кръвообращение – към инфаркт на миокарда. В този смисъл повишеното налягане В артериите говори за това, че е възможна хипертонична криза, а след нея инфаркт или инсулт.

При появяване на признаци на мозъчна катастрофа извикайте веднага „Бърза помощ“. Докато дойдат лекарите, е желателно да сдъвчете и погълнете една таб­летка Криптоприл. Този препарат оказва своето действие след 10 минути, а не след една минута, както много очакват. Но ако 20 минути след приема на лекарство­то кръвното налягане не спадне, сдъвчете още една таблетка.

Ако в домашната ви аптечка липсва Криптоприл но пък имате Коринфар (Нифедипин). Можете да сдъвчете и погълнете една таблетка (10 мг) от този препа­рат. Имайте предвид, че той ще подейства чак след 30 минути.^ Ако кръвното не спадне до 40-та минута, опитайте да го стаби­лизирате с помощта на още една таблетка. Трябва да уточним още нещо: освен Коринфар, има и Коринфар ретард. Вторият е с продължително действие и е предназначен, за лечение на хипертензия, е не за овладяване На остри състояния. Няма да бъде ефективно да го приемате при хипертонична криза. При такава криза действа само простият Коринфар – с кратко действие.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *