Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диета за диабетици страдащи от ниско кръвно налягане

Причините за ниските нива на кръвна захар при диабетици са следните: не се хранят на закуска,  се натоварват физически повече от колкото е необходимо и приемат твърде много лекарства или инсулин. Симптомите са:виене на свят, треперене, глад, изпотяване, отпадналост, нервност, учестени удари на сърцето, нетърпение, главоболие, гърчове, замъглено зрение, изтръпване на устата и езика, безсъние.

Хората страдащи от хипокликемия трябва да се хранят на малки порции и по-често през деня, което означава да ядат по 6-8 пъти на ден вместо по 2-3 пъти. Също така е добре храната, която приемат да е разнообразна и в нея да присъстват плодови сокове, сурови ядки и семена. Не е добре хора страдащи от хипокликемия да елиминират напълно въглехидратите от диетата си, напротив те трябва да увеличат приема на сложните въглехидрати и да намалят по-простите. Макаронените изделия, зеленчуци, зърнени храни и бобови растения спадат към сложните въглехидрати.

Добре е да се избягват храни и напитки богати на кофеин. Кофеинът може да предизвика симптоми подобни на тези на ниско нива на кръвната захар, като по този начин влошава състоянието на човек с диабет и страдащ от ниско кръвно налягане. Алкохолът също трябва да се избягва, тъй като той също води до спад на нивата на кръвната захар. Приемът на сол е необходимо също да се сведе до минимум, тъй като прекомерният прием на сол води до загубата на калий в кръвта, а това води до падане на кръвната захар.

Идеалната диета за хора страдащи от диабет и с ниски нива на кръвната захар трябва да се основава на семена, ядки, растителни масла, мляко, млечни продукти, плодове, зеленчуци и зърнени храни, защото те се усвояват бавно от организма и освобождаването на захар става постепенно.

Диабетиците с ниски нива на кръвната захар трябва да се консултират със специалисти преди да предприемат каквито и да било стъпки за започване на диета зяа да не навредят без да искат на здравето си.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *