ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диета за деца страдащи от астма

Не е ясно защо, но все повече деца в днешно време развиват астма. Някои експерти вярват, че това е така, тъй като децата са изложени на повече алергени като вторичен тютюнев дим, замърсяване на въздуха и прах. Всички тези фактори се смятат за основните причинители на астма при децата. Освен тях причина за астмата при децата може да бъде и разстроиството на имунната система.

Симптомите на астма при децата са: чести пристъпи на кашлица, учестено дишане, по-малко енергия по време на игра, болки в гърдите, свистящ звук при дишане, често главоболие, тъмни кръгове под очите, загуба на апетит. Разбира се при появата на тези симптоми при детето ви вие трябва да се обърнете към вашия лекар за да се предприеме нужното лечение. Добрата новина е, че може да започнете и лечение у дома, като започнете да храните детето си по-здравословно и с правилната храна за това заболяване.

Експертите смятат, че децата, които ядат повече плодове и зеленчуци имат значително по-малко проблеми с астмата. Плодовете и зеленчуците са богати на антиоксиданти, които са полезни за здравето на децата болни от астма и не позволяват на астматичните пристъпи да се появяват толкова често. Пълнозърнестите храни също са полезни за вашите деца и особенно, ако детето е на 4-6 години и е с астма. Важно е да се знае, че те са полезни при децата имащи астма само, ако са правилно дозирани.

Учени от Нова Зеландия пък смятат, че магнезият и калцият са много полезни при деца страдащи от астма и затова е необходимо да се консумират храни богати на тези две вещества за да се облекчат симптомите на астмата, особенно при деца от 4 до 8 години. Препоръчително е децата с астма редовно да получават омега-3 и омега-6 мастни киселини, тъй като те помагат на имунната система да се засили, а това от своя страна не позволява белите дробове и дихателната система да са раздразнени.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *