Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съвременните хора са със слаб мускулен тонус

А когато мускулите са сла­би, всяко рязко движение предизвиква мускулен спазъм, в резултат на което се развива радикулит. Като ги схване гър­бът, повечето хора се хващат за народните средства – мехле­ми, компреси. Да, те може и да ви помогнат, но до време. Тези средства са симптоматични, т.е. потискат болката, но не мо­гат да се справят е. причината, не могат да я отстранят.

Масажът е едно наистина прекрасно средство, но пак като допълнение към лечени­ето или към профилактиката.

При остри болки се налага да отидете при лекар травматолог-ортопед, но може и при невролог. Специалистите ще се заемат с вас, на първо място ще ви изпратят на изследва­ния. Сега вече се използват няколко вида – ултразвуково изследване, рентгенография, томографйя, магнитно-резонансна томография. Прилага се също така и т.нар. контрастна дискография – това е изслед­ване на междупрешленните дискове. Има още едно ново изследване – нарича се миелография.

Радикулитът не е безобидно схващане на кръста!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *