ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Може ли да се възстанови износена става?

Подобни увреждания се получават от повтаряща се активност, про¬дължителен или многократен натиск върху коляното. Такива дейности са: изкачване на стълби, каране на вело¬сипед, тичане и скачане. Всичко това „стресира“ ставите и прилежащите тъкани и може да доведе до възпаление. Подобни наранявания включват:

Други фактори, които могат да причинят проблеми с коленете, са:

    • Проблеми, които не са директно свързани с травма или износване на ставата, могат да се появят и в участъците около коляното. Това е остеоартритът – дегенеративно заболяване на ставите, което може да предизвика болка в коляното, която се засилва през нощта. Често се развива на място, където е имало предишна травма. Други видове артрит като ревматоиден артрит, подагра, лупус, също могат да предизвикат, болки в  коляното, подуване и скованост.
    • Болестта Осгот Шлатер причи-нява болка, подуване и чувствителност в предната част на коляното.
    • Задколенни кисти (или кисти на Бейкър) причиняват подуване в задната част на коляното. До болка и намаляване на способността за дви¬жение на коляното могат да доведат и инфекции на кожата като целулит, инфекциозен артрит, остеомиелит и  септичен бурсит.
    • Проблем на друго място в тялото може да възникне при притиснат нерв или усложнение в бедрото.
    • Дисециращият остеохондрит причинява болка и също така намалява способността за движение. Това се получава, когато към части от кости, хрущял или и двете, вътре в колянната става, се ограничи кръвоснабдяването и така те престават да функционират.

ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ МАГНИТЕН ПРОДУКТ ЗА ВАС, АКО СТРАДАТЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛНАТА СИСТЕМА

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *