ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да консумираме алкохол правилно?

Консумацията на алкохол крие много рискове за здравето. Въпреки това обаче, за повечето от нас не минава повод, без да пийнем, а много често дори прекаляваме.

Вследствие на злоупотреба с алкохолни напитки, организъм ни се дехидратира, тъй като се блокира освобождаването на антидиуретичните хормони, с помощта на които се регулира водния баланс в тялото.

Прекомерните количества алкохол също така разширяват кръвоносните съдове, намиращи се под повърхността на кожата, което може да доведе до спукване на кръвоносни съдове по носа и бузите.

Според редица проучвания умерената консумация на алкохол носи и ползи за здравето, а под „умерена“ консумация се разбира: червено вино – чаша, бира – малка, ликьор – чашка – за жените. Това количество умножено, но само по 2 – за мъжете!

Можем да изведем и следната таблица за допустимата умерена доза алкохол според вида напитка:

  • 385 мл обикновена бира,
  • 150 мл вино,
  • 45 мл ликьор,
  • 30 твърд алкохол.

Важно е да знаем, че умерената консумация на алкохол ежедневно е препоръчителна, пред злоупотребата, макар и рядко. Дори и да не сме консумирали алкохолни напитки през цялата седмица, ако веднъж прекалим, вредим много повече на здравето си.

Все пак, имайки предвид празничната част от годината, е полезно да имаме предвид някои препоръки относно консумацията на алкохол …

  • Да хидратираме организма

Алкохолът обезводнява тялото. Препоръчително е да пием вода, сода или каквато и да е безалкохолна напитка, за да може да поддържаме водния баланс на тялото.

Съотношението 1 към 1 на алкохол и безалкохолна напитка е правилно решение, за предпочитане е, разбира се, безалкохолната напитка да бъде в по-големи количества.

  • Да пием бавно

Черният дроб е органът, който обработва алкохола. С помощта на ензими, той пречиства кръвта и целия организъм от токсичните вещества, образувани при консумацията му. Процесът обаче е бавен – 30 мл ликьор например се обработват от черния дроб за около час.

Затова, освен че трябва да се стремим да консумираме умерено, процесът трябва да бъде и бавен, за да не затормозяваме организма, както и процесите, свързани с усвояването, обработването и прочистването на остатъчните продукти.

Хората, които имат здравословни проблеми, трябва да избягват консумацията на алкохолни напитки въобще. Ако редовно прекаляваме с алкохола, това рефлектира в дългосрочен план на артериалното налягане. Повишеното кръвно налягане, от друга страна, крие опасност от сърдечен и мозъчен удар.

Прекомерната консумация на алкохол може да доведе и до депресивни състояния и тревожни разстройства. Влияе негативно и върху пълноценния сън и конкретно на REM-фазата, която поддържа центровете на обучение и паметта в мозъка.

Днес има много продукти против алкохолизъм, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на алкохола и цигарите! Хиляди хора вече са опитали и са се уверили, че най-добрата билка против алкохолизъм е Кудзу Корен на американската фирма „SWANSON”. Тя се предлага в България на изключително изгодна цена и дозата стига за цял месец.

 

Все още ли искате да пиете? СПРЕТЕ АЛКОХОЛА С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против алкохолизъм и тютюнопушене!

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *