ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Във всяко стадо има мърша, но в медицината половината е мърша!

Медицината е най-важният отрасъл в нашия живот. Редят се лекарски грешки, издьнки на управници, но никой не посяга да изреже гнилото и да остане здравото, умното и можещото. Вьв всяко стадо има мърша, но в медицината половината е мърша! Четем за лекарски грешки непре­къснато, те се повтарят, но не сме чули да има наказан. Ние оставаме с впечатлението, че вместо да ги накажат, уп­равляващите ги защитават и това ни угнетява. Защо могат да вкарат в затвора дребен кокошкар, откраднал кокошка, а един лекар, убил човек – си стои непокътнат на мястото?! С некадърността си отрязал ръката или крака на пациента и нищо – продължава да работи. Че това минава границата на престъплението и законът тряб­ва да му потърси сметка. Но той си кюта спокоен – и колегите му го защитават, и Лекарският съюз – и той го защитава. Защо за тях няма съд? Нали и те са чеда на Господа! Докога ще я караме така? Само Бог знае! Единствено в. „Доктор“ им из­карва кирливите ризи, всичко друго мълчи! И пак нищо, те не се трогват. Един-единствен лекар си призна грешката и се самоуби. Не искаме самоу­бийства, а искаме възмездие! Всеки да си носи кръста сам. Каквото е дробил, сам да си го сърба. Това е човечност. Но няма институции да му потърсят отговорност. Е, има ги бол, но те май само стоят там да си получават заплатите. Докато не се изрежат тези трески, не може да се покаже истин­ският лик на доктора. И стои замъглен повече от двадесет години!…

МНОГО СЕ ОБЪРКАХА НЕЩАТА С ТЕЗИ НАПРАВЛЕНИЯ Преди две години бяха кът тези направления и Пло­вдивската военна болница приемаше осигурените с 50% намаление. Ето докъде достиг­на ламтежът за пари! Трябва още тази година да се направи ценоразпис на всички лекарски дейности. Не може за една инжекция да плащаш 10 лв. на някоя гладна медицинска сес­тра! Не може някой гладник да

ти иска 80 лв., за да ти извади зъба, когато друг ще го направи за 20 лв. Дори и министърът на здравеопазването си отвори вратичка, че лекарят е този, който определя цената. Прави си устата, сигурно след време и той ще си отвори широко вратата на кабинета за пре­гледи. Крайно е наложително да има такъв ценоразпис, в т.ч. и почасово. Не може един работник за час работа да му плащат три лева, а лекарят за 15 минути да взема 60 лв. В чужбина, например в Герма­ния, уличните чистачки вземат повече от лекарите, че там физическият труд е по-добре платен от умствения. Но наши­те лекари само искат. А иначе, дори и да си с направление, ще те опарят. Това опарване го знаят от МЗ, от НЗОК и от БЛС, но никой не търси смет­ка. Село без кучета! Крадат си колкото могат да заграбят. И всички си мълчат, че са от един дол дренки! В България няма медицина. И всички ни клеветят за слабостите, които сякаш са вкоренени в нас, в сърцата ни.

В. „Доктор“ се ползва с уважение от всички българи. За мен вестникът е второто джипи.

За медицината има много да се приказва. Но не само на приказки, да има и дела. Изчистете си гнилото, господа доктори.

Петър Василев – Пловдив

Противоположните гледни точки: В родилните отделения все още работят и всеотдайни медици!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *