Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 храни в помощ на бъбреците

За да могат бъбреците да произведат приблизително 2 литра урина те филтрират над 200 литра кръв. Има храни с които можем да помогнем на тези филтри да функционират на максимум. Ето кои са храните, които експертите ни препоръчват за здрави бъбреци.

Зеле
Зелето е зеленчук богат на много витамини и минерали, което помага за подобряване на функцията на много органи не само на бъбреците. Сокът от прясното или киселото зеле може да се използва за пречистване от токсини, тъй като има диуретично действие.

Чесън
Чесънът също е известен като много полезен за целия организъм. Той разтваря лепкавите вещества, почиства, отприщва, подсушава течностите в стомаха и ставите, разрежда кръвта, има пикочогонно и потогонно действие. Точно поради тези си дейстия може да бъде използван за лечение на бъбреците. Чесъна помага за възстановяването на бъбреците при понижен кръвен поток.

Лук
Лукът предпазват бъбреците от отрови, тъй като увеличава наличието на няколко антиоксиданти в тялото, чрез което подобряват отделянето и изхвърлянето на различни вредни вещества. Любопитен факт е ,че високите дози лук били по-ефективни от ниските, докато ниските дози чесън – по-ефективни от високите.

Ябълка
Изяждането на една ябълка всеки ден подобрява функциите на бъбреците. Съдържащите се в ябълката вещества помагат за понижаване на холестерола и кръвната захар. И разбира се в подкрепа на ябълките идва и поговорката „Една ябълка на ден държи лекаря далеч от мен“

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *