Как да спрем напълняването?

Ако сте решили да свалите излишните килограми то тогава вие вече сте една крачка напред към здравословното тегло. С напредването на възрастта телесната маса постепенно се увеличава – делът на мускулната маса намалява, а делът на мазнините се увеличава. Освен това някои хора стават и все по-малко физически активни, което е предпоставка за увеличаване на теглото им.

Добрата новина е, че наддаването на тегло може да бъде предотвратено чрез подобряване на начина на живот, а това включва добри хранителни навици и ежедневна физическа активност. Като намалите шанса за качване на тегло ще избегнете и възможността да се разболеете от редица хронични заболявания, като сърдечно-съдови заболявания, инсулт, диабет тип 2, високо кръвно налягане, остеоартрит и някои форми на рак. За да поддържате теглото си в нормата е добре да си направите здравословен хранителен план, които да не ви позволи да качвате излишни килограми. За здравословната си диета трябва да изберете храни богати на калории за да поддържате теглото си в норма. Количеството на тези храни се определя от възрастта, теглото, пола, височината и нивото на активност за всеки човек.

В допълнение към здравословната диета, която вече сте определили трябва да водите и активен начин на живот, като спортувате редовно.Редовната физическа дейност може да намали риска от много заболявания и да поддържа тялото ви здраво и силно.

Ако не искате да качвате излишни килограми и искате да сте здрави то тогава е важно да следите постоянно каква храна приемате и да се стараете да спортувате активно.

Важно е да избягвате да включвате в диетата си нездравословни храни, както и такива отгледани по нездравословен начин. Консумирайте повече плодови и зеленчуци и избягвайте тлъстите меса. Старайте се поне по 30 минути на ден да правите физически упражнения и то на открито.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *