Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Емилия Павлова: Ракът на кожата вече се лекува напълно!

Д-р Емилия Павлова, онкодерматолог, управител на Националния онкологичен медицински център: 

Меланомът се характеризира с бърз растеж и ранно разпрос­транение (метастазиране) в други части на организма. Болестта може да се прояви и от промяна в новопоявила се или съществуваща вече бенка. Става въпрос за малко тъмно, многоцветно петънце с неравни ръбове – подуто или плоско, кървящо или образува­що коричка. А може да бъде и бляскаво, твърдо и тъмно люс­песто образувание с диаметър около 6 мм.

Меланомът се среща при хора, които прекарват много време на слънце или злоупо­требяват със солариума. При облъчването със свръхдози ултравиолетови лъчи меланоцитите трябва да произвеж­дат усилено меланин, те нарастват u може да се изродят в туморни клетки.

ВНИМАНИЕ!

Принос за развитие на тумора имат и генетичната предразположеност, хормоналните промени или травмирането на вродените бенки. Приблизително при 40 на 100 от хората признаците на злокачествено  заболяване се проявяват при случайно или умишлено увреждане наш бенките. Честотата на меланома се увеличава драстично сред хората на 30-39 години, а после бавно нараства чак до напреднала възраст. Въпреки това младите хора не са застраховани срещу заболяването.

Най-често срещаният кожен рак е именно базоцелуларният карцином. Заболеваемостта от базо- и спиноцелуларни карциноми е 3733 новорегистрирани случая за 2007 г. Само за срав­нение ще ви кажа, че при меланома малигнум, друг вид рак на кожата, тази бройка е 419. На база на тези данни ясно може да се за­ключи,’ че най- честият рак на кожата е немеланомният и в частност – базоцелуларният карцином. Обикновено причината за появата на немеланомния кожен рак е слънцегреенето, и то кумулативната доза слънцегреене, т.е. това, което натрупваме като количество UVA [ииуВлъчи. Кожата ни има имунологична памет и помни кога сме се излагали неразумно на Вредните слънчеви лъчи. Тя трупа, трупа, тру­па и по-късно, с напредването на възрастта, се появява и немеланомният рак на кожата. Това обикновено става след петдесетгодишна възраст. За съжаление обаче, напоследък има­ме и пациенти с рак на кожата на по двайсет и няколко години. Добрата новина е, че този вид кожен рак – базоцелуларният карцином, е напълно лечим. Читателите трябва да знаят, че базоцелуларният карцином се проявява като незарастващи ранички, червеникави петна, възелчета, в които се виждат капиляри. С на­предването на процеса те могат да секретират или да кървят. Може обаче да бъде и само едно червено петно с грапава повърхност. Обикновено при базоцелуларния карцином ням прекарциноза, т.е. той директно се развива, докато при спиноцелуларния карцином има прекарцинози – той се развива върху фото увредена кожа.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *