Влияние на планетите върху здравето през април 2024-а година

На 22 април се погрижете за сърцето. Месецът започва доста натоварено

април

Геомагнитната обстановка през април е нарушена, особено няколко дни преди и след слънчевото затъмнение на 8 април. През този период главата и кръвоносните съдове са най-уязвими.

Магнитни бури през април

ВАЖНО! G-индексът е петстепенна скала за силата на магнитните бури, която беше въведена от Националната администрация за океаните и атмосферата на САЩ (NOAA) през ноември 1999 г. G-индексът характеризира интензитета на геомагнитната буря въз основа на въздействието на промените в магнитното поле на Земята върху хората, животните, електротехниката, комуникациите, навигацията и др. В тази скала магнитните бури се разделят на нива от G1 (слаби бури) до G5 (изключително силни бури).

Според службата Meteoagent геомагнитните бури с оранжево ниво на опасност ще започнат на 3 април. Ударите със сила четири ще продължат три поредни дни и ще спрат едва на 6 април.

Следващата магнитна буря ще е по-силна. Бурята със сила 5 ще започне на 21 април и ще продължи два дни. Още от 23 април е възможен период на затишие.

Въздействие на планетите и фазите на Луната върху здравето на хората

2 април – Последна четвърт на Луната

Болката в гърба може да се засили и рискът от наранявания и счупвания се увеличава. Алергичните реакции стават по-тежки. Но стомашно-чревните заболявания са по-малко тревожни. Можете дори да си позволите това, до което обикновено се ограничавате. Гимнастиката и плувният басейн са много полезни.

4 април – Квадрат на Луната и Юпитер

Има склонност към преувеличаване, всяко малко нещо прераства в проблем. Нервността и безпокойството могат да провокират съдови заболявания. Хроничните болести се обострят, особено при тези, които страдат от гастрит и язва. Необходимо е да се ограничите в храната, днес апетитът ви нараства.

8 април – Новолуние

Слънчево затъмнение. Енергията на планетата е много неспокойна. Най-силно е отрицателното въздействие върху главата. Рискът от съдови нарушения се увеличава. Вниманието се разсейва, поради което са възможни наранявания и инциденти. Важно е да приемате успокоителни навреме и да спите достатъчно. Опитайте се да се усамотите и поне да останете в тишина вечер.

9 април – Квадрат Луната и Плутон

Стомашно-чревният тракт е под голям стрес. Апетитът се увеличава, храната се усвоява по-лошо. Не трябва да пиете студени напитки, това ще влоши храносмилането и може да причини запек и подуване на корема. Погрижете се за гърлото и гласните връзките си, опитайте се да говорите по-малко. Вземете топли билкови отвари, особено през нощта. И дръжте краката си топли, лесно е да настинете тези дни, нищо че времето е сравнително топло.

12 април – Квадрат на Луната и Сатурн

Дихателната система е атакувана. Препоръчително е да не сте в задушни, задимени помещения. При хора с астма състоянието може да се влоши. Но метаболизмът се подобрява, проявите на артрит и артроза намаляват. Вечерта може да се почувствате неспокойни и да заспите трудно. През нощта е препоръчително да вземете релаксираща вана и да пиете някаква успокояваща отвара, например от лайка.

15 април – Първа четвърт на Луната

Благоприятното действие на енергията повишава издръжливостта и вдига нивата на общия тонус на организма. Трябва да се възползваме максимално от това влияние, за да подобрим здравето си. Добър ден за физическа активност. Можете да си позволите допълнителна порция здравословна храна, диетите днес са нежелателни.

21 април – Съвпад на Юпитер и Уран

Пазете се от инфекции. Много заболявания днес възникват поради неспазване на основните хигиенни правила. Препоръчително е да намалите приема на сол и да се откажете от силните напитки. За бъбреците е по-трудно да се справят с натоварването. Не трябва да се допуска застой на лимфата, затова е важно да се движите. Полезни са упражненията за разтягане и йога.

23 април – Опозиция на Луната и Венера

Възможно е да се появят чревни проблеми и запек. Пийте повече и се движете. Днес е препоръчително да увеличите физическата активност, тялото по-лесно се справя със стреса. Следобед трябва да намалите темпото и да си легнете по-рано вечерта. Съществува риск от заразяване с полово предавана инфекция или може да се влоши стара, нелекувана болест.

24 април – Пълнолуние

Емоциите излизат извън контрол, лесно е да се изнервите, но ще бъде трудно да се успокоите. Прагът на болката се повишава, но в същото време се увеличават и съдовите проблеми. Може да не забележите повишаване на кръвното налягане или ускорен сърдечен ритъм. Всички възпалителни процеси се проявяват по-остро, дори при повишаване на телесната температура.

28 април – Квадрат Луната и Марс

Костната система и жлъчният мехур са уязвими. Болката в краката (особено в коленните стави) и в долната част на гърба може да бъде притеснителна. В средата на деня се усеща загуба на сила и се появява сънливост. Разтоварете се максимално по това време, пренапрежението ще провокира тахикардия. До вечерта отново ще се почувствате бодри. Не се пренапрягайте, особено физически. Лигаментите и мускулите днес не могат да се справят с голямо натоварване.

29 април – Съвпад на Венера и Нептун

Пазете се от химически агресивни вещества, не пийте алкохол. Геомагнитното отрицателно влияние отслабва имунната система, днес е по-лесно от други дни да се хване вирус. Трябва да приемате повече течности и да се движите умерено. Намалете натоварването на коленете. В този ден артритът и артрозата са по-силно изразени. Зъбите също могат да болят, но е по-добре да отложите посещението при зъболекаря за следващите дни.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *