Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Маточина е особено ефективна за лечението на херпес

Маточината е многогодишно тревисто растение, най-широко отглеждано в днешно време в Англия и Германия. Името му идва от миризмата на лимон, която се появява, когато е приложен натиск на листата му. Изсушените листа на маточината имат лечебни свойства, които са били използвани още в древна Гърция.

Маточината има релаксиращ ефект, което я прави полезен при безсъние. Проучванията показват, че се използва в комбинация със валериана и е ефективна при безсъние и тревожност, както и при хора страдащи от дефицит на вниманието и хиперактивно растройство. Маточината има успокояващ ефект при хора с Алцхаймер. Такива хора са показали по-малко възбуда след като към обичайното им лечение е било използвано и лечение с маточина. Едно от предимствата на маточината е, че тя няма странични ефекти на другия ден след употребата. Въпреки това трябва да се знае, че прекомерната употреба на маточина предизвиква сънливост и поради тази причина трябва много да се внимава с употребата и.

Маточината е много ефективна за лечението на херпеси и вирусни инфекции. Тя убива вирусите и спомага за намаляване на вредните клетки в организма, които ги предизвикват. Симптомите на херпес значително намаляват след използването на балсам от маточина. При лечението на херпес се препоръчва използването на балсам от маточина 4 пъти дневно на засегнатите места. Маточина е особено ефективна за лечението на херпес, тъй като тя не е предмет на съпротивлението, което тялото може да изгради срещу традиционните антибиотични лечения. Трябва да се знае, че тя не спира разпространението на херпес.

Маточината има спазмолитични свойства, които спират спазмите на червата, които приченяват болка и дискомфорт при синдром на раздразненото черво. В същото време тази билка не предизвиква запек при това заболяване. Релаксиращите ефекти на маточината може да помогнат и за намаляване на менструалните спазми и облекчаване на симптомите на ПМС. Маточината съдържа полифеноли, които атакуват бактерии като стрептококи и микобактерии, а евгенола, който се съдържа в маточината действа като болкоуспокояващо, което прави тази билка полезна при лечението на инфекции при рани.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *