Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези 3 хранителни добавки може да пречат на съня

Много хора не подозират, но някои от най-разпространените и безвредни хранителни добавки може да доведат до нарушения на съня, ако не се пият когато трябва.

хранителни добавки, които пречат на съня

Повечето лекари са съгласни, че винаги трябва да се стремите да получавате необходимите хранителни вещества от естествени източници. Въпреки това, вашият лекар може да препоръча прием на добавка за противодействие на конкретен дефицит, ако случайно имате такъв. Д-р Жанин Бауринг, лекар натуропат, казва, че как тялото Ви обработва тези добавки не е свързано само с това, което приемате, но и с това кога го приемате.

Всъщност тя предупреждава, че някои добавки могат да попречат на съня, ако се приемат твърде късно през деня. Тя посочи три популярни добавки, за които е известно, че причиняват нарушения на съня, ако се приемат в неподходящ момент.

„Някои добавки трябва да се приемат рано през деня, за да избегнете проблеми със съня”, подчертава тя.

 

Винаги трябва да се консултирате с лекар, ако страдате от продължителни нарушения на съня

 

Ако сте забелязали, че имате проблеми със съня за продължителен период от време, е важно да не се опитвате да се самодиагностицирате. Първото нещо, което трябва да направите, е да говорите с лекаря си, за да изключите всякакви сериозни заболявания, които биха могли да причинят нарушения на съня. Те могат да включват сърдечни заболявания, астма, депресия или тревожни разстройства и други.

Ако приемате някакви лекарства или добавки, Вашият лекар също ще иска да знае какви са те. Често промените в съня могат да бъдат пряк резултат от това какво приемате, кога го приемате и в какви дози. Така че е най-добре да имате тази информация под ръка, когато отидете на записан час при лекар.

 

3 добавки, които могат да причинят проблеми със съня:

 

1. Витамин D

Бауринг казва, че дори добавки, които широко се считат за напълно безопасни за приемане, могат да смущават съня Ви. Първата добавка, която тя препоръчва да не приемате късно през деня, е витамин D, хранително вещество, от което тялото се нуждае, за да абсорбира калций.

„Не го приемайте преди лягане“, предупреждава тя в скорошната си публикация. „Това е слънчевият витамин и Ви дава енергия, така че е най-добре да приемате хранителни добавки с витамин D (най-добре да е витамин D3) сутрин, имитирайки естественото излагане на слънчева светлина, което обикновено получавате през деня.“

Д-р Жанин Бауринг, лекар натуропат с 25 години опит.

 

2. Витамин B12

Витамин B-12 помага на тялото да произвежда червени кръвни клетки, подобрява клетъчния метаболизъм и позволява синтеза на ДНК. Също така е важен за здравето на вашите очи, кости и кожа. Въпреки това Бауринг казва, че витамин B-12 е „също много стимулиращ и дава много енергия”.

„Не трябва да го пиете вечерта. B12 се пие рано сутрин“, обяснява тя.

 

3. Коензим Q10

Коензим Q10 подпомага растежа и поддържането на клетките. Освен че се произвежда естествено в тялото, той може да се намери в малки количества в месото, рибата и ядките.

Нивата на коензим Q10 (CoQ10) в тялото намаляват с възрастта. Установено е, че нивата на CoQ10 са по-ниски при хора с определени състояния, като сърдечни заболявания, и при тези, които приемат лекарства за понижаване на холестерола, наречени статини.

Бауринг казва, че ако решите да приемате добавка CoQ10, никога не трябва да я взимате преди лягане. „Q10 е много стимулираща добавка и дава много енергия. По-добре е да го пиете сутрин“, категорична е лекарката.

 

Заключение:

 

Приемането на тези хранителни добавки е полезно, особено за хора с дефицит на горепосочените вещества. Много е важно обаче да се пият в правилното време, за да не пречат на добрият нощен сън, който е от ключово значение за цялостното здраве и качеството на живот.

Източници: https://bestlifeonline.com; https://www.freepik.com/

Сънотоп SANOTOP
СЪНОТОП – за успокоение, дълбок и продължителен сън

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *