Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекарствата, без които не може да празнувате Нова година

Кои са лекарствата, които трябва да имате под ръка за Нова година, за да не бъдат изненада здравословните проблеми по време на празника

Нова година

Първата група лекарства са болкоуспокояващите

Най-добрият вариант, отбелязват лекарите, е парацетамолът. Не е включен в групата на нестероидните противовъзпалителни средства, поради което е по-безопасен. Нестероидните противовъзпалителни лекарства, когато се приемат повече от три дни, крият риск от разрушаване на стомашната лигавица, което води до язви. Парацетамолът е по-малко токсичен, така че може да се приема дори от бременни и кърмещи жени, както и от деца. Освен това не повишава кръвното налягане.

Д-р Михаил Коновалов

Единственото нещо, което трябва да се вземе предвид е, че парацетамолът не се комбинира с алкохол. „Невъзможно е да се комбинират болкоуспокояващи с алкохол, защото те ще бъдат изключително токсични за черния дроб. Това е много разрушителна комбинация за него“, обясни офталмологът д-р Михаил Коновалов.

Втората група лекарства са против алергии

Лекарите отбелязаха, че алергиите могат безопасно да бъдат описани като бич на новогодишните маси.

Д-р Андрей Продеус

„Алергичните прояви са подуване, обрив и различни видове тежки анафилактични реакции, включително загуба на съзнание и други тежки явления. Това се дължи на факта, че клетките, които са отговорни за алергичните реакции, живеят в кожата. Те започват да реагират на храната, която ядем. Тази клетка започва да се бунтува, след това експлодира и освобождава огромно количество възпалителни фактори, включително хистамин. Започват подуване, сърбеж, зачервяване и всякакви други събития“, обясни имунологът.

Ето защо трябва да имате антихистамини в аптечката си. Ако човек вече е диагностициран с алергия и е имал тежки прояви, тогава за всеки случай трябва да носи със себе си спринцовка с адреналин. Защото именно той може да го спаси от смърт в критична ситуация.

„Страдащите от алергии трябва да имат спринцовка с адреналин. Ако човек, който е ял нещо пред вас, започне да се задушава и да припада, тогава тази спринцовка се изважда и се инжектира директно през дрехите. Това е директно спасение от смъртта“, предупреждава имунологът.

Третата група – лекарства за сърдечни инциденти

Необходими са лекарства за спасяване от сърдечни инциденти. „Ако има плака с тромб в сърдечен съд, там се развива некроза и миокарден инфаркт. За да се повлияят тези два механизма, са необходими две лекарства. Първото е аспиринът, който трябва да се сдъвче и разтвори. Вторият е нитроглицеринът, който е необходим за вазодилатация. Във всеки комплект за първа помощ трябва да има тези лекарства за Нова година“, обясни кардиологът Герман Ганделман.

Важно е обаче да се помни, че нитроглицеринът понижава кръвното налягане, така че трябва да се използва само когато човек е седнал или легнал, за да не припадне, предупредиха лекарите.

Четвъртата група – лекарства за диария, почти задължителни по Нова година

Според лекарите диарията е опасна, защото човек бързо губи вода. Ако например говорим за малко дете, това може да бъде смъртоносно.

„Течностите, водата и електролитите се губят“, отбеляза имунологът Продеус. „Опасна степен на загуба се счита за 10%. Малко дете може дори да умре, ако тежи 3,5 кг и е загубило 300 грама вода“, подчертава лекарят.

Има три вида лекарства, които са необходими за лечение на диария. Първото е средства за спиране на диарията, но има предупреждение: може да се използва само при деца над 12 години и възрастни.

Второто, което трябва да се има предвид са солевите разтвори. „Трябва да ги пиете на малки глътки, малко по малко, но постоянно, за да възстановите нивото на електролитите и течностите в организма“, обясни Продеус. И трето, това са адсорбенти, тъй като разхлабените изпражнения могат да бъдат причинени от токсични агенти, които трябва да бъдат отстранени от стомашно-чревния тракт на човека.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *