ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Домашните животни са опасни за диабетиците с диабетна невропатия!

Избягвайте контакта с любимците вкъщи, особено нощно време

Стопаните на домаш­ни животни най-добре знаят как техните любимци обичат вечер да се промъкват в леглото им и да се настаняват в краката им и дори да се опитват да си „поиг­раят“. Горе-долу така „постъпват“ тези иначе пухкави зверчета – котки, кученца. Но такава наглед  безобидна игра може да се превърне в истинска трагедия за болните от диабет. До такъв извод стигнали лекари от бол­ница в предградията на Лос Анджелис.

Медиците особено на­стоятелно призовават за това след един нещас­тен случай с 48-годишна жителка на Лос Андже­лис, която, събуждайки се сутринта, открила, че постелята й е в кръв и… липсва големият пръст на единия крак. Докато жената спяла, била уха­пана от двегодишното си кученце. Както обяс­няват лекарите, болната жена развила диабетна невропатия на долните крайници, заради което почти изцяло изгубила чувствителността си в областта на стъпалата. Пострадалата жена била откарана в болницата, където обработили раната й, обаче по-късно започнала да се развива гнойна инфекция и се на­ложило да ампутират цялото й стъпало. Лека­рите дебело подчерта­ват, че този инцидент трябва да изостри внима­нието на диабетиците: да избягват различните травми, да защитават краката си от инфекции, а в случай на възникване на рани – да обръщат внимание, да контроли­рат развитието и никога да не забравят на каква опасност могат да ги изложат домашните им любимци.

ВНИМАНИЕ!

По думите на проф. Ли Роджърс за болните е диабет е опасно не само ухапването от куче, по и неговата слюнка. Кучетата имат склонността да облизват раните на стопа­ните си, а това е опасно и носи сериозни последствия болни­те с диабетна невропатия не усещат своите крайници. В конкретния случай опасност­та се заключава в следното: в слюнката на кучетата често се открива т.нар. мецитилин-резистентен стафилокок, който води до заразяване на кръвта. Единственият шанс за спасение тук е ампутация на стъпалото – обяснява Л. Роджърс.

Американските лекари публикували в популяр­но медицинско издание драматичен случай, за да предпазят хиляди и милиони диабетици. И ние решихме да ви осведомим за такава опасност.

Полезни препоръки за скрити рискове:

При вас атеросклерозата се появява не на 60, а на 40 години, същото се отнася и за исхемичната болест на сърцето. Диабетиците не усещат болка, а пристъпите на стенокардия преминават почти незабелязано. Далеч невинаги усещате и повишеното кръвно налягане. На всичкото отгоре са ви противопоказни повечето от препаратите, които ефективно помагат при стенокардични пристъпи и високо кръвно. Но вие не се отчайвайте, защото и за вас има цяла група лекарства, които не само ще нормализират кръвното, но и ще се отразят положително на работата на бъбреците и кръвоносните съдове.

Вие непременно знаете, че диабетът уврежда бъбреците и води до диабетна невропатия, която с времето може да стане причина за бъбречна недостатъчност. Често като допълнение към диабета се прибавят и пиелонефрит, и цистит, особено при възрастните жени. Затова често изследвайте и урината си за нивото на захар.

Знаете и това, че едно от най-честите усложнения са трофичните язви.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *