Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

…Защо у нас ваксината против варицела не е регистрирана?

Тема с продължение…

Доц. Мангъров изтъква, че преди време, когато е трябвало да се ре­гистрира, моментът е бил изпуснат. А сега се изчаквало в България да се появи комбинирана имунизация, която включвала защита срещу варицела заедно с рубеола, морбили и заушка. Така щели да се покрият и остана­лите рискови групи. „Към момента ваксината срещу варицела може да се купи от Гърция, Румъния, Унгария, Франция, Испания и т.н.“ – уточни доц. Мангъров. Той изтъкна, че няма никакъв друг начин за предпазване от този вид шарка освен чрез имунизация. И пак наблегна на това, че варицела­та е много заразна болест, много по-заразна от хепатит А например, защото вирусът тук се предава по въздушно-капков път. Специалистът обясни, че и друг вид шарка – морбили, има сходни симптоми с варицелата – висока температура, но съпроводена с кашлица, зачервявай на очите и раз­пространяващ се обрив от главата към тялото и крайниците.

При нормално протичане на болестта на варицелата не се налага лечение

• В никакъв случай не давайте на болното дете аспирин, това е крайно опасно!

Основното е хигиена и добри грижи. Мехур­четата предизвикват сърбеж, детето може да ги разчесва и да вкара по този начин бактериална инфекция. Тогава започ­ва нагнояване. По-добре да не се стига до там. Затова непрекъснато из­мивайте детето, особе­но ръчичките, те винаги трябва да бъдат чисти. Не оставяйте ноктите му да израснат много.

Намазвайте коричките със синтомицинова емул­сия – тя потиска ръста на микробите. Ако има мехурчета и в устата – изплаквайте с лайкова отвара.

Ако пък се появят око­ло очичките, не се паникьосвайте, не е опасно, но трябва да промивате клепачите пак с лайко­ва отвара, а в очите да капвате физиологичен разтвор.

Внимание!

    • Запомнете какво не трябва да правите по никакъв начин при Варицела – не давайте на болното дете аспирин. Това е крайно опасно, защото може да предизвика тежко пораже­ние на черния дроб и мозъка.
    • У нас, в България, лечени­ето на варицелата се поема от Здравната каса, както спомена и доц. Мангъров, но ако болестта протича леко, може да се размине и без пре­парати.
    • Ако все пак сте решили да се сдобиете с ваксина от чуж­бина – внимавайте много за алергични реакции.

Тема с продължение…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *