Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7-те важни открития през 2011г. – Лявото мозъчно полукълбо е „по-неприлично” от дясното

Тема с продължение…

Невробиолозите от Калифорнийския университет в Бьркли успели „да извлекат“ от главата на участниците в експеримента „видеолента“. А техни колеги от Япония развили тази идея, показвайки още една възможност на метода – те успели да установят непосредственото „претоварване“ на мозъка с компютърни знания. Учени от университета в Индиана, САЩ пък открили „управляващия елит“ в мозъка – обединяването на 12-те най-влиятелни и могъщи зони. А размерите на т„нар. бадемовидно тяло се оказали свързани с политическите възгледи на човека Работата на това тяло „отговаряла” за чувството за справедливост и още учени от Ню Джърси се досетили да изследват на томограф и женския оргазьм, уточнявайки ролята на т нар префронтална мозъчна корав този процес. Едно от куриозните достижения, пак благодарение на функционалната магнитно-резонанс на томография, е следното: учените стигнали до извода, че лявото полукълбо е, по-неприлично от дясното. Идва ред на едно многообещаващо научно постижение – разработка на метод за обективно измерване на болката. Ще бъде справедливо да споменем още едно научно постижение на този метод – Националният институт по психично здраве в Сащ е вложил доста сили и средства за изучаване на мозъка на престъпниците психопати.

Тема с продължение…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *