Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7-те важни открития през 2011г. – Разгадаха ДНК на чревния бацил

Учените плътно се доближили до проследяване и редактиране, т.е. промяна на ДНК, чрез т.нар. потоков метод. Те успели да заместят в генома на чревната пръчица (чревния бацил) всички последователности; от определен тип с алтернативен вариант. Въпреки че човешкият геном е почти изцяло „разчетен“, функциите на много ДНК-последователности си остават неизяснени. Обаче мащабно сравняване на ДНК на различни живи същества позволи на учените директно да видят генетичната „тъмна материя“. Между другото, те отдавна се досещали за нейното съществуване. Оказало се, че някои свойства на организма, например продължителността на живота, не са „написани“ не-посредствено в гените, а се намират под епигенетичен контрол, т.е. зависят от химическите модификации на белтъчините опаковачи на ДНК. В крайна сметка – става дума за много опасните паразити, наречени нематоди.

Тема с продължение…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *