Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4-дневна магнитна буря ще ни мъчи 10 дни

В момента тече най-дългата магнитна буря за годината

магнитна буря

Тази седмица най-дългата магнитна буря за годината ще бушува четири дни от седем. Колко опасно е това за метеочувствителните хора и какво да правят? Означава ли това, че риска за тях се умножава ако не по четири, то поне по две?

Няколко световни лаборатории по слънчева астрономия прогнозираха 4-дневна магнитна буря. Тя започва на 20-и, спира за кратко на 21-и и продължава до 25 ноември (с още едно прекъсване на 23-и ноември). Общо дните, през които техният интензитет няма да бъде силен (G1) са два (21 и 23 ноември). Останалите дни силата на магнитната буря ще е средна (G4). Според класификацията това е лека магнитна буря. Но проблемът е, че дните на активност следват почти един след друг, понякога с прекъсвания от един ден.

Магнитна буря за ден – може, но за четири?

„Това не е най-добрият вариант за чувствителните хора“, коментира д-р Константин Спахов, кандидат на медицинските науки, общопрактикуващ лекар и гастроентеролог.

Д-р Константин Спахов

„Факт е, че много от тях започват да „усещат“ магнитната буря предварително, 1-2 дни по-рано. След това им отнема горе-долу същото време, за да излязат от тази ситуация. Следователно, за някои тези бури ще се усещат не 4, а 10 дни: два дни преди бурята, два дни след това плюс 21 и 23 ноември между тях. Това може да бъде сериозно предизвикателство, въпреки че самата буря няма да е силна.

Заради това пациентите, които са диагностицирани с различни сърдечно-съдови и неврологични заболявания, освен че трябва да приемат много стриктно обичайните си лекарства, може да се нуждаят и от допълнителна терапия. Например, ако кръвното налягане се повиши, заради което съществува заплаха да прерасне в хипертонична криза, трябва незабавно да вземете лекарства за намаляването му. За да направите това е необходимо да имате под ръка елементарни лекарства като например Каптоприл или нифедепин. Когато се развие криза, не е нужно да ги пиете, сдъвчете таблетката и я дръжте под езика си, за да се разтвори. По този начин те действат по-бързо.

Много добра и полезна е релаксацията – автотренинг, медитация, лека отпускаща гимнастика, упражнения за разтягане, разходки сред природата. В тези дни можете да приемате леки успокоителни средства, за предпочитане на билкова основа – препарати от валериана, тинктура от божур и др.

Ако все още не е възможно да се предотврати хипертонична криза, или болката в главата и сърцето не изчезва или се засилва, трябва да се обадите на Бърза помощ, или да бъдете транспортиран до най-близката болница.

Източниик: ayzdorov.ru

Неврохелт плюс
Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *