Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

На кои места по тялото се появява обривът на варицелата?

Доц. Мангъров отбелязва, че обривът на варицелата „еволюира“, т.е. развива се. „Първоначално се образуват малки петна, които се превръщат в пъпки, а после в мехурчета – обяснява той. – Съдържащата се в тях течност от бистра става мътна, те завяхват и накрая образуват коричка. Този процес се случва на 3-4 вълни в хода на заболяването. Обикновено на 7-ия – 8-ия ден от около 10-дневно боледуване, мехурчетата са се превърнали в корички“. Пъпките могат да се появят по всички части на тялото, но задължително изникват по окосмената част на главата, такава е особеността на варицелата. Специалистът отбелязва, че при някои деца може да се прояви само с няколко пъпки, но от тях със сигурност ще има по главата.

„Когато за първи път се сблъскваме с вируса на шарката, при някои хора той остава в латентно състояние в спиналните нерви – допълва доц. Мангъров. – Впоследствие, примерно при стрес, простуда или претопляне, вирусът може да се активира и да се наблюдава изявата на херпес зостер. В това състояние се наблюдава обрив като при шарката, но само по хода на съответните нерви. И понеже това са сетивни нерви, заболяването се съпровожда със силни болки“ – казва още доц. Мангъров.

в. „Доктор“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *